Teisipäev, august 8, 2017
 

Kerema küla rahvas koondus teist korda

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Teine Kerema külapäev algas pühapäeval Suuremõisa lossis.
Põhikooli saalis tutvustas Kerema küla aja­lugu Vello Kaskor. Üks korraldajatest, Tiiu Alas rääkis, et Suuremõisas oldi see­pärast, et ettekandes tõi Kaskor välja talude seosed mõisaga, ta tegi ka lossiekskursiooni ja tutvustas talunike tolleaegseid töökohti mõisas. Kuna Pühalepa muusikafestivali korraldajad on pärit Kerema külast, osalesid nemadki külapäeval ja külarahvas oli kutsutud Pühalepa kirikus Pühalepa muusikafestivali kontserdile.
Pealelõunal kogunesid külapäevalised Keremale Tõnise, endise Peedu talu õue, kus peeti maha lustakas simman. Hea muusikaga kostitas Tago Laevameister, toitlustamise eest hoolitses Kärdla kohvikutepäeval heategevuskohvikuna töötanud Pidu ja Praazdnik. Kohviku eestvedajaks oli Terje Rohtmets, vihma eest kaitses Aadi Voolaiu peotelk ja fotograafina töötas Piret Almiste.
Teise Kerema küla päeva korraldasid Tõnise pere, Jürna pere, Vello Kaskor ja MTÜ Kerema kultuurikoda, aga oma panuse andsid kõik osalejad.
Eelmine Kerema küla kokku­tulek oli kümme aastat tagasi, seekord osales umbes 70 inimest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411