Teisipäev, august 15, 2017
 

Andres Tammeveski sai metsamajandaja eripreemia

Aasta parima metsa­majandaja tiitel läks Läänemaale, Hiiumaa metsamajandaja Andres Tammeveski sai teadmistepõhise metsamajandaja eripreemia.
Hiiumaa metsaseltsi juhatuse liige Aira Toss ütles, et Tammeveski on kõrg­haridusega metsamees, kes hindamiskomisjonile tugeva mulje jättis. “Ta mõtleb enne hoolega, kui midagi teeb. Ja kui teeb, siis väga teadlikult,” selgitas Toss, mis muljet avaldas.
Erametsaliit koostöös erametsakeskusega andis laupäeval välja parima metsa­majandaja tiitli, mille võitis tänavu Liidia Köster. Läänemaal Piirisalus asuva Enniste talu mets on Köstrite pere käes juba kuuendat põlve. Oma metsa nimetab Köster ise pensionisambaks, mis annab tänu tarkadele majandamisotsustele talle igas kuus 180 eurot pensionilisa.
Lisaks parima metsa­majandaja tiitlile anti konkursil välja põlvest põlve metsamajandaja eripreemia Karl Axel Adelmanile Lääne­maalt, teadmiste­põhise metsa­majandaja eripreemia Andres Tammeveskile Hiiumaalt, noore metsa­investori eripreemia Daniil Starodubtsevile Ida-Virumaalt, kogenud metsa­kasvataja eripreemia OÜle Starforest, professionaalse metsamajandaja eripreemia ASile Metsamaahaldus, biomajanduse edendaja eripreemia OÜle Öko­kütus Põlva- ja Võrumaalt, peale­hakkaja metsaomaniku eripreemia Kairi-Kristiine Hallerile Pärnumaalt ja pika vaatega metsakasvataja eripreemia OÜle Sindli­vabrik Raplamaalt.
Parimate metsamajandajate konkursile kutsuti osalema metsaomanikke, kes oma metsast hoolivad ja seda jätkusuutlikult majandavad. Konkursist võttis osa üheksa metsaomanikku üle Eesti.
Parimate metsamajandajate konkursi korraldas erametsaliit 24. korda, sel aastal koostöös erametsakeskusega. Kandidaatide juures hinnati nende viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võeti ka metsaomanike põhimõtteid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.
Hiiumaa metsaselts valib üldkoosolekul ja esitab omalt poolt igal aastal konkursile kandidaadi.
Tammeveski esitati seetõttu, et ta tublisti ja teadlikult tegutseb. “Teadmistele tuginedes oskab ta õigeid asju metsas märgata,” selgitas Toss. Preemia pälvinud Tammeveski on metsanduse valdkonnas tegutsenud aastast 1995.
BNS/HL

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411