Reede, juuli 7, 2017
 

Suuremõisa aiapäev tõotab tulla külalisterohke

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Hiiumaa ametikooli aiapäeval jagab oma teadmisi kümmekond aianduseksperti: räägitakse aiataimedest ja taimekahjuritest, saab õppida pistikuid tegema, aga ka taimi vahetada.
Suuremõisa lossi aed (pildil) on Hiiumaa ametikooli aiandus­erialade järjest arenev praktika­baas. Lisaks suvise ilu nautimisele saavad kõik huvilised laupäeval, 8. juulil tulla aiapäevale.
“Tegu on aianduse õppe­kavarühma korraldatud suve­sündmusega, mis sai alguse enam kui kümme aastat tagasi rohevahetuse päevadest,” selgitas Hiiumaa ameti­kooli täiendusõppe juht Jane Üksik. Õppejuht rääkis, et aiapäeva töötoad tutvustavad ametikooli aianduserialade õppekavasid ja igal aastal püütakse aiaomanikele anda ka uusi oskusi ja teadmisi.
Kell 10 tutvustab Nõrga lillekasvatustalu perenaine Krista Kukk oma kollektsioonaia taimi. Edasi toimub igal täis­tunnil kuni kella 17ni midagi: kas algab mõni hariv ettekanne või giidi juhitud ekskursioon. Giidideks on Hiiumaa ametikooli õpetaja Taavi Tuulik ja maastiku­arhitekt Kristiina Hellström.
Peale aastatel 2003 – 2005 tehtud uuendustöid on Hiiumaa ametikooli õppeaed aasta-aastalt külastajate seas järjest populaarsem – suvehooajal käib siin sadu huvilisi. Aed on avatud iga päev ja aednikud jagavad hea meelega infot kõigile külastajatele. Mitmed giidid on Hiiumaa ametikooli aia ka oma reisikavadesse lisanud. “Aia- ja pargi­ekskursioonid on kujunenud suurima huviliste arvuga päeva osaks,” kinnitas Üksik.
Ka on üle Eesti kohal püsilillede, ilupuude ja -põõsaste müüjad, lisaks Nõrga talule on esindatud ka meie oma Taterma taimeaed ja Mareti taimeaed, samuti Aide Vendla kollektsioonaia ja Kaevandi aia esindajad. Kaasa võib võtta oma aia ülejääke, et neid soovijatega vahetada.
Kõik töötoad ja aia külastamine on osalejatele tasuta, ekskursioonid aga on ühtlasi osa külastusmängust “Unustatud mõisad” ja toimuvad väikese lisatasu eest.
Laupäev on esimene külastus­mängu “Unustatud mõisad” kolmest päevast, mil 29 mõisakooli üle Eesti avab külastajaile uksed.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411