Reede, juuli 14, 2017
 

Ristna tuul Brüsselis

Eesti avas Brüsselis Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise alguse puhul digi-installatsioonid, mille keskseim element on videoprojektsiooni kuppel.
Projektsioonikuppel pakub vaatajale kohal­oleku­tunnet tekitava panoraam­kino kogemust ilma VR prillide piiranguteta. Pilt kuvatakse kupli sise­seintele nelja HD resolutsiooniga projektori abil. Teos on valminud mitme osapoole koostöös, loovjuhiks on Taavi­ Varm ning projektsiooni­lahendust pakub OÜ RGB Baltic. Video­sisu väljatöötamisel abistas Tallinna Ülikooli loomelabor MEDIT.
“Nii Kultuurikatlas kui ka Europa hoone aatriumis oleme toonud Eesti looduse läbi digitaalsete algoritmide interaktiivsetele ekraanidele, mis reageerivad mööduvate inimeste liikumisele. Vaikusehetkel liigub aga ekraanidel reaalajas visualiseeritud Ristna tuul,” selgitas üks sisekujunduse autoritest Mikk Meelak.
Projektsioonikuppel on Brüsselis üleval kuni ees­istumisperioodi lõpuni. Seejärel on kindlasti ka Eesti avalikkusel võimalik kupliga lähemalt tutvuda.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411