Reede, juuli 7, 2017
 

Pagari park võtab ilmet

Helja Kaptein
Hiiumaa Coopi ehk tarbijate ühistu töötajad nimetavad Kärdlas Heltermaa maanteel lammutatud vana leivamaja asemele kerkivat haljasala hellitavalt Pagari pargiks.
“Tööd “pargis” veel käivad, esmas­päeval paigaldati valgustid, tulemas on iste­pingid, pitsud, jõulupuu ja mõned põõsad,” rääkis Coopi juhataja Kaja Antons. Ta selgitas, et okaspuu, mida jõuluajal ehtima hakatakse, istutatakse sügisepoole kui okaspuud paremini juurduvad. “Siis saavad inimesed pimedas ikka aru, et on Kärdlasse jõudnud ega sõida linnast mööda,” selgitas Antons.
Haljasala valmib OÜ Solar Projekt tööna ja aiakujundaja Hebe-Kai Kannu projekti järgi. Kann ütles, et haljasala kujundamisel anti talle suhteliselt vabad käed. “Kuna tegemist on avaliku haljastusega, siis pidi tulemus saama võimalikult hooldusvaba,” lisas ta. Nii kasutas ta kõrgpeenardes vabakujulist istutusviisi. Esimestena õitsevad neis kevadlilled ja iluõunapuud ning suve jooksul kuni sügiseni erinevad püsikud. “Tahtsin, et peenrad meenutaks lilleaasa, samas pidi see kõik väikesesse parki ära mahtuma,” selgitas ku-jundaja oma kontseptsiooni. Veel lisas ta, et augustikuus istutatakse haljasalale jõulupuuks 4 meetri kõrgune Korea nulg.
Ümbritseva parkla ehitab AS Tariston. Tööde kogu­maksumus on suurusjärgus 30 000 eurot.
Haljasala servas on Coopil edaspidi plaanis hakata aeg-ajalt müüma ka ahjusooje pirukaid ning leiba-saia. “Kas me suudame seda juba sel suvel? Päris ausalt, ma ei tea,” ütles Antons. Ta lisas, et lähiajal paigaldatakse Tormi Konsumisse kohviautomaat ning täiendatakse sealse piruka­leti valikut. Kohviautomaat on juba olemas Keskväljaku Konsumis.
Muuseas, ka päris Pagari park, täpsemalt Pagari mõisa park on olemas – see ümbritseb Ida-Virumaal Mäetaguse vallas asuvat mõisakompleksi, milles kunagi tegutses Pagari kool.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411