Reede, juuli 28, 2017
 

Mandri maasikakasvataja lõi Hiiumaal hinnad alla

Reigo Põdersalu
Tartumaalt Vara vallast pärit ettevõtja Reigo Põdersalu pakkus Hiiumaa sotsiaalvõrgustikes müügiks oma Viru talu maasikaid. “Pakkusin Hiiumaa elanikele Lõuna-Eesti turu hinda ehk 4 eurot kilo eest,” selgitas Põdersalu.
Tunni ajaga laekus tellimusi 1500 kilogrammi ehk 300 viiekilose kasti maasikate ostmiseks, kuigi ka saarel on mitmeid maasikakasvatajaid, kellelt marju saab osta. Paraku on siinsed maasikahinnad väga aeglaselt 10 eurost allpoole liikunud.
Seda, et Hiiumaa turuhinnad kipuvad kõrged olema, ütles ka suvehiidlane Eha. Tema tõi näiteks ühe väga rikkaliku tomatiaasta, mil mandril sai eestimaiseid tomateid osta ühe euroga, aga Kärdla turul maksid need 5 eurot kilogramm.
Põdersalu pakkumine tõi allapoole ka siinsed maasikahinnad. Kui enne esmaspäeva, mil mandri maasikakoorem saarele jõudis, müüdi kohalikku maasikat 7 euroga, siis nädala lõpupoole 5 euroga.
“Küsijaid oli veelgi, kahjuks sai maasikahooaeg meie jaoks läbi ning teise tiiru jaoks ei jätkunud enam marju,” ütles Põdersalu. Ta kinnitas, et järgmisel aastal on tal plaanis nädalas korra või paar Hiiumaad külastada ja samamoodi mõistliku hinna eest maasikat pakkuda.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411