Reede, juuli 21, 2017
 

“Kuidas ma koera sõin” etendub Soonlepa karjamõisas

VAT teater
Pühalepa valla maadel asuvas Soonlepa karjamõisas saab 3. ja 4. augustil kell 19 vaadata VAT Teatri monolavastust “Kuidas ma koera sõin” Lauri Saatpalu hiilgavas esituses.
Vladivostoki rannikul, Vene saarel, elutsevad haruldased pääsusaba-liblikad. Nad on kantud Punasesse raamatusse, neid tuleb iga hinna eest hoida ja kaitsta. Sealsamas toimetavad ajateenijad pole aga väärt kahte kopikatki, nemad püüavad vaid kolme aasta jooksul võimalikult vähe tähelepanu äratada ja mitte äratundmatuseni muutuda.
Vene kaasaja populaarne kirjanik ja teatraal Jevgeni Griškovets veetis oma ajateenistuse mereväes, kuid ei ole teada, kas just sellel salapärasel saarel, kuhu sattumise eest noori hoiatati. Jutt käib Vene saarest, kus ohvitserid pidasid end aristokraatideks. Kus lõppes nii riik kui kontinent. Kirja see lugu igatahes sai, ja Griškovets sai kodumaal üleöö (kuri)kuulsaks.
Eesti kaasaja populaarne muusik ja teatraal Lauri Saatpalu pole Vladivostokis käinud, kuid temagi teenis vene kroonus, õhukaitseväes. Seal oldud aja jooksul tekkis vaid üksainus hetk, kui oleks olnud põhjust raketid teele saata, aga seda ei tehtud. Tänu sellele sai maailmakuulsaks oma papist lennukiga Punasele väljakule maandunud Mathias Rust.
Lauri pole küll ka koera söönud, kuid ta tunneb samamoodi kui loo tegelane. Tunneb, kuidas maailm kroonus veedetud aastatega muutus.
Näidendi on tõlkinud Jaan Ross, lavastaja on Margo Teder. Lavastuse kunstnik on Pille Kose ja valguskunstnik Triin Hook.

www.vatteater.ee

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411