Reede, juuli 28, 2017
 

Hirmud ja võimalused

Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu­ ütles Hiiu Lehele, et on teadlik hiidlaste vastuseisust kahe haigla ühendamisele. Ta oletas, et ka praegu pole kõik hiidlaste hirmud veel maha võetud ja see toimub aja jooksul.

Positiivsete näidetena tõi ta Raplamaa haigla ja Läänemaa haigla võrgustumise PERHiga. Keila haiglaga, mis pärast PERHiga ühendamist suleti, ja mis oli üks hiidlaste vastuseisu põhjuseid suurhaiglaga võrgustumisele, Peedu sarnasust ei näinud.
Ta kinnitas, et Hiiumaa haigla jätkab üldhaiglana: “Ega Hiiumaa haiglat me ei võrgusta sel eesmärgil, et see kinni panna. Me võrgustame sel eesmärgil, et tagada siin parim arstiabi ja parim tugiteenus.”
Hiiumaa haigla lahendamist vajavateks probleemideks nimetas ta, et uusi arste juurde ei tule. “Usun, et suudame hiidlaste hirme maha võtta sellega, et leiame siia uusi arste,” ütles Peedu. Ta tõi näiteks, et kui üks nende haigla neuroloog kuulis haiglate võrgustumisest, soovis ta kohe Hiiumaale vastuvõtte tegema tulla. Praegu käivad siin tööl PERHi anestesioloogid, uroloog, nefroloog jt erialaarstid.
Peedu ütleb, et haigla kindlasti säilib, aga küsimus on teenuste hulgas. Hiiumaa kogukonnale on tähtis, et lisaks muudele meditsiini­teenustele säiliks saarel kvaliteetne sünnitusabi.
Hiiu Leht leiab, et hiidlaste hirmude kaotamine on haigla uue omaniku, st Regionaalhaigla teha.
Ilmselt nii nagu võrgustumine tekitas hirme, pakub see Hiiumaa haiglale ka parimad ellujäämisvõimalused.

28. juuli 2017

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411