Teisipäev, juuli 25, 2017
 

Hiiumaa TantsuFestival toob saarele nüüdistantsu ja tantsufilmi

Tantsufestival
Tänavuse Hiiumaa TantsuFestivali raames tegeletakse juba traditsiooniks saanud uute lavastus­protsesside ja filmiga, samuti tuleb etendamisele mitu tantsulavastust nii noortelt kui ka juba kogenumatelt lavastajatelt.
Festival leiab aset 31. juulist 6. augustini, selle raames toimuvad erinevad töötoad ning festival lõpeb töö­protsessis sündinu avaliku ette­näitamisega.
Festival jõuab sel aastal Käina ja Kärdla kultuurikeskustesse ning Kärdla sadamasse.
Lavastusprotsesside koreograafid on sel aastal Riina ja Ajjar Ausma, Artjom Astrov, Maike Lond Malmborg­ ja Iggy Malmborg Lond. Töösolevaid lavastusprotsesse demonstreeritakse 6. augusti pärastlõunal Käina kultuurikeskuses. Filmi­protsessi juhendavad koreograaf Karolin Poska ja Laura Lisete Roosaar. Residentuuris on sel korral koreograaf Sylvia Köster ja Aap Kaur Suvi. Kõikide protsesside kunstnik on Krete Tarkmeel.
Hiiumaa TantsuFestival ootab kõiki huvilisi nii Hiiumaalt kui ka mandrilt nüüdistantsu ja selle eri vormidega tutvust tegema. Etendus­õhtud on kõikidele tasuta.
3. augustil kell 19 tuleb Kärdla kultuurikeskuses etendamisele Ruta Pakalne ja Laura Kvelsteini lavastus “CONNEXT”.
Käina huvi- ja kultuurikeskuses mängitakse 4. augustil kell 19:00 Karolin Poska “thank you. you’re welcome. thank you. you’re welcome. thank you”. Poska lavastus tegeleb hetkega, mil etendus on läbi ja publik aplodeerib: millised rütmid ja liikumised seal esile kerkivad ja mida see taas pimendatud ja vaikse lavaga hetk kätkeb.
4. augustil on samas kohas võimalik näha Kaisa Kattai ja Keithy Kuuspu tantsuvorme uuriva lavastusprotsessi avalikku ettenäitamist.
Kärdla sadamas, Yacht Service hallis tuleb 5. augustil kell 19 etendamisele Teet Kase lavastus “Miks mitte, Volkonski?!”, kus koreograaf-lavastaja uuris koos Tallinna ülikooli tantsutudengitega identiteeti ja minapilti, mõistmist inimeste vahel ja iseendas.

Lisainfot ja festivali kava leiab festivali kodu­lehelt www.tants.org

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411