Teisipäev, juuli 4, 2017
 

Hiidlased koolinoorte MMil

erakogu
Hiiumaa kergejõustikuklubi Hiiker noorsportlased osalesid juuni lõpus Prantsusmaal Nancy linnas rahvusvahelise koolispordiliidu kergejõustiku meistrivõistlustel. Vaatamata harjumatult soojale kliimale saavutati mitmeid häid tulemusi ja purustati isiklikke rekordeid.
Saavutatud kohti vaadeldes selgub, et edukaim oli 2001. aastal sündinud Kristina Joarand, kes kõrgushüppes tulemusega 1,57 teenis pronksmedali. Võrdluseks, võitja britt Amaya Scott ületas koguni 1,69.
Neljandaid kohti teeniti mitu. 2001. aastal sündinud Ann-Ly Kibuspuu tõukas kuuli 11,37 meetri kaugusele ja oli neljas. Võitis Chloe Servant Prantsusmaalt tulemusega 15,22. Samas oli ta ka kaks aastat vanem.
1999. aastal sündinud Edgar Liiberi kettaheite resultaat 51,30 meetrit tõi samuti neljanda koha. Medalimehed kaugele ei jäänud, Dertli Burak Türgist sai kulla 55,54ga.
Veel oli odaviskes 41,99 meetriga neljas Jaan-Martin Ugam, kelle sünniaasta 2000. Tema eakaaslane Itaaliast, Alessio Di Blasio suutis viskevahendit lennutada aga lausa 69,27 meetrit.
Sellest, et võistlejate tase oli üpris erinev, annab ilmekalt aimu ka Priit Saueri kuulitõuke kuues koht tulemusega 13,61. Tema eakaaslane, 1999. aastal sündinud hiinlane Binran Guo võitis esikoha nii võimsa tõukega kui­ 21,36 meetrit.
Võistlustel osales enam kui pooltuhat koolinoort 24 riigist. 32liikmelist Eesti delegatsiooni saatsid juhendajatena Toivo Pruul ja Kreete Pruul kergejõustikuklubist Hiiker ning Rein Zaitsev Värska gümnaasiumist.
Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411