Reede, juuli 14, 2017
 

40 aastat populaarset võistlussarja

14. juulil 1977 toimus Kärdlas Põllumäel esimene orienteerumis­neljapäevak (NE), millest sündis ilus võistlus­sari. Sari on kestnud tänaseni ja teoks saanud igal aastal ning 6. juuni seisuga on toimunud 880 neljapäevakut.
Kõige rohkem kordi, 808 on osalenud Arvo-Jüri Rist, kes oli rajameistriks ka esimesel neljapäevakul. Talle järgnevad Helve Rakkaselg 685, Toomas Mast 665, Heini Koppel 641, Raivo Leht 639, Ene Leht 600, Tiit Kerves 580, Eda Tärk 527 ja Peedo Pihlamägi 515 korraga.
Algusest peale on neljapäevakud populaarsed Hiiumaa tervisesportlaste hulgas. Nii ka tänavu, keskmiselt on osalenud iga kord 75 orienteerumissõpra.
Viimaste NEkute tulemused
29. juunil võisteldi Malvastes, kus huvitavad rajad tegid Ruth ja Tanel Esta. 70 osavõtja hulgas olid edukamad pikal rajal Toomas Mast, keskmisel Triin Helimets, lühikesel Valdor Smill, valikus Eliise Kesküla. Loosiauhinnad võitsid Jan Samorodni, Mia-Stella Juhe ja Markus Kivi.
6. juulil joosti raskel Leemeti maastikul, kus rajad valmistas ette Kalju Tammeveski. Kiiremad olid pikal rajal Toomas Mast, keskmisel Raivo Leht, lühikesel Valdor Smill, valikus Peeter Lüll. Loosid said Jonatan Saarnak, Eliise Juhe ja Mari-Liis Toomemäe. Kokku oli stardis 49 orienteerujat.
20. juulil on võistluspaigaks Lehtma. Info ja tulemused leiab Hiiumaa orienteerujate klubi kodulehel www.hok.ee.
Tänan kõiki osavõtjaid, rajameistreid, korraldajaid ja toetajaid! Tänu teile on nelikümmend aastat Hiiumaal neljapäeva õhtuti metsas punavalgeid tähiseid otsitud.

Eda Tärk
HOK-i president

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411