Teisipäev, juuni 27, 2017
 

Tüür veetis jaaniaja Saksamaal

http://www.spannungen.de/
Erkki-Sven Tüür ütles Hiiu Lehele, et tänavune jaaniaeg tuleb koduse Hirmuste asemel veeta Saksamaal. Nimelt oli Tüür 20. Spannungen festivali resideeriv helilooja.
18.–25. juunini Saksamaal Heimbachi linnas toimunud kammermuusikafestival esitles seekord helilooja Erkki-Sven Tüüri. Festivali programmis olid Tüüri ansambli- ja orkestriteosed: “Insula Deserta”, esitajaks Kölni Kammerorkester, dirigent Lars Vogt; “Symbiosis”, esitajateks Veronika Eberle viiulil ja Edicson Ruiz kontra­bassil; “Sünergia” esitajateks Florian Donderer viiulil ja Tanja Tetzlaff tšellol; “Fata Morgana” esitajateks Anna Reszniak viiulil, Gustav Rivinius tšellol ja Herbert Schuch klaveril.
23. juunil oli festivalil Erkki-Sven Tüüri “Lichttürme” (“Tuletornid”) viiulile, tšellole ja klaverile maailmaesiettekanne, esitajateks Christian Tetzlaff viiulil, Tanja Tetzlaff tšellol ja Lars Vogt klaveril.
Pianisti ja dirigendi Lars Vogti kunstilisel juhtimisel toimunud festivali kontserdid kõlasid Heimbachi vanas hüdroelektrijaamas tänapäevase nimega innogy-Kraft­werk. Kõik kontserdid on järgnevate kuude jooksul eetris raadiojaamas Deutschlandfunk.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411