Teisipäev, juuni 6, 2017
 

Tuuli Tammla fotod Palangas

Tuuli Tammla
erakogu
Esmaspäeval uuendati Leedus Palangas Hiiu maakonna ja Hiiumaa haigla pikaajalise koostööpartneri Palanga
rehabilitatsioonikeskuse koostööleping ning avati foto­graaf Tuuli Tammla isiku­näitus “Keset lagedat vett”.
Lepingut uuendama sõitsid maavanem Riho Rahuoja, haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Ermo Mäeots ning arengu- ja planeeringu­osakonna juhataja Aivi Telvik. Maakonna esindajad kohtusid ka Eesti aukonsuliga Leedus Virginijus Biskysega, kes on Hiiu maakonna teenete­märgi laureaat.
Palangas avatud näitus on üks osa sõprussidemetest – tavapäraselt viiakse külaskäigul kaasa mõne Hiiumaa loovisiku näitus, mis jääb rehabilitatsioonikeskusesse pikemaks ajaks.
Maavanem Riho Rahuoja ütles, et Palangas kinnitati kahepoolse koostöö jätkamise soovi ning teavitati partnereid eesootavatest muutustest – maavalitsuse likvideerimisest ning Hiiumaa haigla üleminekust PERHile.
Rahuoja pakkus, et maavalitsuse lepingulise rolli võiks üle võtta üks Hiiumaa omavalitsus. “Usun, et ka PERH võtab koostöölepingu üle, see on nõukogu otsustada, aga ma ei nähe põhjust, miks seda ei peaks tegema,” selgitas Rahuoja. Hiiumaa haigla jaoks seisnes koostöö põhiliselt Palanga keskuse suurepärastes koolitusvõimalustes, mida meie arstid kasutada said. Maavalitsus korraldas pigem kultuurivahetust ja -kontakte.
Maavanem lisas, et muutused on olnud ja veel ees ootamas ka Palanga partneri puhul. Keskuse senine juhtaja Virginijus Biskys on pensionil ja ajutiselt asendab teda Romantè Aleknavićiené.Tuuli Tammla fotonäitus “Keset lagedat vett” kajastab elu Hiiumaal ning koosneb 14 pildist, mis üles võetud aastatel 2005–2015. Autor ütles, et näituse nimeks valitud fraas on pärit Ave Alavainu luuletusest, mis ilmus kogus “Hiiumaal” aastal 1992.
Tammla esimene isiku­näitus toimus samuti välismaal. 2009. aastal oli Soomes Helsingis Tuglase seltsi ruumides avatud fotonäitus “Neli aastat sekundis”.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411