Teisipäev, juuni 20, 2017
 

Suur vabadus ja suur vastutus

erakogu
Kui tulin veidi üle 15 aasta tagasi Hiiu Lehte noorukese ajakirjanikuhakatisena, kes veidi juba ka Tartu ülikooli pea­hoone koridoride jahedat õhku hinganud, võttis mind vastu suur tegutsemis­vabadus ja ka ootamatult suur vastutus.
Maakonnalehe toimetuse väiksus seab ajakirjaniku ette huvitava väljakutse: olla korraga ekspert nii kunsti kui majanduse alal, tunda kõigi allikate tausta ja nende sugupuud ning mis kõige tähtsam: näha ette oma lugude mõju. Sest ühest küljest, on meile õpetatud, on ajakirjanik ühiskonna valvekoer. Samas tuleb meeles hoida, et eelkõige peaks ajakirjanik jääma inimeseks.
Eriti teravalt tuleb see välja sellises väikses uudishimulikus kogukonnas nagu Hiiumaa. Kuidas sellel teljel tasakaalu leida ja samas lugejatele põnevust pakkuda, on maakonnalehe ajakirjaniku suurim väljakutse.
Kui ma kahtlesin teemade valikul, ütles toonane peatoimetaja Urmas ikka, et kirjuta sellest, mis endale huvi pakub. Praegusel sotsiaalmeedia ajal on tore meenutada, et selle huvitava hulka sobitusid ka tänavaküsitlused, mida Kärdla tänavatel tegin. Nüüd vanu artikleid lapates on mul hea meel, et leht on nii palju arenenud ja kasvanud, saanud täiskasvanuks.
Sügisel läksin Tartusse tagasi kõige kopsakama artiklitepaki ja Harda kirjutatud südamliku soovituskirjaga, mis ikka uuesti tagasi Hiiu Lehte kutsus. Aitäh, tublid kolleegid, selle toreda aja eest! Olla ikka moodne pole vist kahekümnesele paslik soovidagi. Seega soovin Hiiu Lehele tarkust kasutada teiste kogemusi ja julgust olla innovaatiline!
Liina Siniveer
Hiiu Lehe ajakirjanik 2011-2016

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411