Reede, juuni 30, 2017
 

Soela rikke põhjustas tarkvara häire

Juuni keskel juhtimisseadmete rikke tõttu remonti vajanud parvlaev Soela oli käigust ära neli päeva ja veab kolma­päevast Sõru–Triigi liinil taas reisijaid.
“Enne liinileminekut tehti kaks merekatsetust ja seadmed töötasid normaalselt. Eelmise kolmapäeva hommikul tegid Rolls-Royce esindajad igaks juhuks veel täiendava diagnostika ja praegu saan öelda, et kõik on korras,” ütles liini opereeriva ASi Kihnu Veeteed juhatuse esimees Andres Laasma BNSile.
Hiiu Lehele ütles Laasma, et rikke põhiolemus tulenes laeva kondelkäiturite tarkvaraprobleemist. “Kui algselt kahtlustati ka raudvaralisi probleeme, siis peale juhtimissüsteemide tarkvara uuendamist ja häälestamisi probleemid kadusid,” lisas Laasma. Ta selgitas, et selliseid häälestustöid saavad teha ainult ja eranditult Rolls & Royce enda tehnikud.
Maikuus reisijaid teenindama asunud tuliuue parvlaeva Soela juhtimisseadmed läksid jaanieelsel nädalavahetusel rikki ja laevaliikluses oli mõnepäevane tõrge.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411