Reede, juuni 16, 2017
 

Regula läbis klassiuuendusremondi

TS Laevad
Parvlaev Regula, mille OÜ TS Laevad ostis Saaremaa Laeva­kompaniilt varulaevaks, läbis põhjaliku uuenduskuuri. Ettevõtte juhatuse esimees Kaido Padar ütles, et laev on viimaseid päevi Balti laevaremonditehase dokis ning läheb veel korraks Paljassaarde, kus veel üht-teist sätitakse. Laev on juba värvitud OÜ TS Laevad värvidesse ning 21. juuni õhtuks loodetakse kõik valmis saada. Padar ütles, et tööde maksumust ettevõte ei avalikusta, kuid tegu oli plaanipäraste töödega, mille käigus uuendati ka Regula klassi.
Kaido Padar selgitas, et kõikidel laevadel tuleb iga viie aasta tagant uuendada klassi. See tähendab, et klassifikatsiooniühing teeb süvakontrolli laevade kõikide mehhanismide, seadmete, korpuse jms kohta. Kui kontroll läbitakse, väljastatakse uuendatud klassitunnistus. Tavapäraselt tehakse enne klassi uuendamist laevale remont ja nii kutsutaksegi seda klassitaastusremondiks. Regula klass on RINA ehk Registro Italiano Navale ehk Itaalia laevaregister.
Tallinna Sadama tütarettevõte OÜ TS Laevad soetas varulaeva Regula 4 miljoni euroga mullu augustis. Lisaks neljale uuele laevale oli ettevõttel vaja varulaeva selleks, et vastavalt lepingule leida 24 tunni jooksul asenduslaev, kui midagi peaks juhtuma olemasolevate laevadega. Kaido Padar on öelnud, et Regula on varuks ka juhuks, kui kõrgperioodil on vaja Saaremaa ja Hiiumaa liinidele korraga viit laeva, et rohkem ja kiiremini reisijaid teenindada.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411