Teisipäev, juuni 6, 2017
 

Ratsutajate au päästis Teele Talts

Helja Kaptein
Lääne regiooni avatud karikavõistluste esimesel etapil said saarlased neljast esikohast kolm. Ainukese esikoha tõi hiidlastele Teele Talts hobusel Cartouch.
Linnumäel toimunud takistussõidu võistluste korraldaja Jaanus Berkmann naljatas, et hiidlastel läks hästi, aga saarlastel läks veel paremini. “Esimesel korral peab naabrite vastu olema sõbralik, siis tulevad jälle võistlema,” lisas ta.
Põhjuseks, miks esikohad naabersaarele läksid, pidas ta seda, et paljud kohalike ratsutajate hobused on praegu niiöelda rivist väljas ja avaetapil nappis ka võistlejaid.
Berkmann ütles, et viimasel ajal on ratsavõistlusi Eestis palju, igal nädala­vahetusel mitmes kohas. Seekord olid paljud võistlejad samal ajal Tallinnas Veskimetsas ja Järvamaal Koordi tallides toimunud kolmevõistlustel.
Rajameister ja treener Maarja Berkmann jälgis võistlust ja mühatas nii mõnigi kord, nagu tahaks midagi öelda. “Kõrvalt vaadates tahakski kogu aeg juhendada, aga tegelikult peab laskma neil endil mõelda: nii nad õpivad,” ütles treener.
Tema sõnul on treeneri osa õpilase õnnestumises küllalt suur, aga võistlusplatsil on ratsutaja hobusega kahekesi ja siis tuleb ise otsuseid vastu võtta.
Berkmanni õpilasi oli seekord võistlemas üle kümne, vanuses 11–18. Treener ütles, et tal on hea meel kõigi õpilaste üle, kuid 90 cm parkuuris läks sõit eriti hästi Leenu Sarapuul ja Eliise Kaupsil. “Nemad on kauem treeninud ja neil on ka oma hobused,” selgitas ta. Ta tõi võrdluseks, et kui Hiiumaa ratsaspordiklubis treeningutel käivad tema õpilased tavaliselt paar korda nädalas, siis Sarapuu ja Kaups saavad iga päev ratsutada. “Nad on tublid, hingega asja juures,” kiitis treener.
Samuti tunnustas ta ainsa esikoha kodusaarele jätnud Teele Taltsi Hiiumaa ratsaspordiklubist, kellel on juba piisavalt oskusi ja teadmisi, et ise treenida.
Lääne regiooni avatud karikavõistluste teine etapp toimub Saaremaal Paikülas, kolmas Läänemaal Massos ja neljas Saaremaal Kihelkonnas. Finaalvõistlus on augustis taas Hiiumaal.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411