Reede, juuni 2, 2017
 

Karjääripäev pakkus kokkupuute töömaailmaga

erakogu
29. mail toimus Kärdla põhi­koolis oskuste aastale pühendatud karjääripäev “Mina ka oskan!”, millest võttis osa terve koolipere ehk 226 õpilast 1.–9. klassini.
Elamusterohke karjääri­päeva avas näitleja Jaak Prints oma karjäärilooga ning seejärel külastati 27 erinevat Hiiumaa asutust ja ettevõtet, osaleti töötubades jpm.
Päeva korraldas Hiiumaa Rajaleidja keskus koostöös Hiiumaa noorsootöö keskuse ja Kärdla põhikooliga. Juba märtsikuus tegid õpilased oma huvidest lähtudes valiku, millise ametiga nad soovivad lähemalt tutvuda ning selle põhjal valiti välja ka külastatavad ettevõtted.
Suurt rõõmu valmistas Hiiumaa ettevõtjate ja asutuste koostöövalmidus ja vastutulelikkus. Õpilased said vahetu kokkupuute erinevate ametitega, kuulata ettevõtte inimes(t)e karjäärilugu ja mis kõige toredam, päriselt proovida mõnda erialaga seotud oskust ja/või tööülesannet.
Nii said päästeametit külastanud õpilased proovida selga päästja tööülikonda, hapnikuballooni ja maskiga teha majale ringi peale, harjutada päästetööd voolikuga ja paakauto täitmist veega video vahendusel. Britta Ilusalongis proovisid õpilased küüne­tehniku töövõtteid ja paigaldasid kunstripsmeid – esialgu harjutamise eesmärgil muidugi paberile. Plasti­tehases M&P Nurst said õpilased harjutada plastdetailide koostamist, Hiiumaa kinos aga proovida kätt filmi tootmisel. Keemia töötoas pakkus Liisi Mäeumbaed keskkonnaametist põnevust erinevate katsetega ja robootika töötoas kihutati võidu Tarvo Malga juhendamisel. Politsei- ja piirivalveametis osutus päevatäheks mõistagi politseikoer, aga harjutati ka päästevesti selga panemist, viskeliini kasutamist jne.
Külaskäigud ettevõtetesse, ametitega tutvumine ja oskuste proovimine olid tõeliselt inspireerivad nii õpilastele kui õpetajatele. Õpilaste mõtete ja muljetega saab tutvuda kooli Facebooki lehel.
Korraldajad avaldavad lootust, et sarnane karjääripäev saab teoks ka järgmisel kevadel ning tänavad kõiki koostöö­partnereid ja osalejaid.
Tänavust aastat tähistatakse haridus- ja teadusministeeriumi algatusel oskuste aastana, mille eesmärgiks väärtustada Eesti ühis­konnas oskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet.

Tiina Talussaar
Hiiumaa Rajaleidja
keskuse juht

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411