Reede, juuni 30, 2017
 

Jaaniturniiril täitus veerandsada

Kõrgessaare korvpalli jaaniturniir viidi Võidupühal läbi juba 25. korda. Kui möödunud aastal Hiiu Leht sellest pikemalt kirjutas, hindas võistluse infojuht Artur Valk, et turniir elab ja hingab elujõuliselt, sest korraldajad teevad oma asja südamega. “Ja kuna Mati Kiiver – mees, kes on vaat et kõigi Hiiumaal korvpalliga tegelejatega kokku puutunud või nende treener olnud – on üks eestvedajatest, siis on kohalikud tegijad ka pea alati kohal,” arvas Valk.
Nii oligi. Turniiril viis kindlat võitu vormistanud meeskond Osavõtjad koondas enda tiimi korvpalli esiliigas tegusid tegevad Tiit Talumaa ja turniiri parimaks mängijaks valitud Oskar Lilleõie. Lisaks 18aastane Ron-Arnar Pehka, kes meistriliigas pallib ja kelle isa, korvpallilegend Rauno Kõpu poolsaarele suvekodu rajanud. Tiimi kuulusid ka võrkpallur Markus Uuskari ning Kaspar Rätsep, Kevin Loodla ja Oskar Tikka. Meeskond KK Kaido alistus Osavõtjatele, ent üle­jäänud neljas kohtumises vormistas suured võidud. Nii said Risto Merimaa, Heikki Pukk, Imre Randmäe, Andres Kuuse, Priidu Koppel, Jürgen Puuri, Imre Riik ja Siim Salin kaela hõbemedalid. Kolmanda koha peale peetud pallilahingutest väljusid medalitega Vahet Pole korvpallurid Vahur Vesingi, Marek Põder, Allan Maar, Teet Maar, Sven Tamme, Andrus Ait, Indrek Kilk, Allan Heinsoo ja Martti Vesingi.
Turniiril tehti ka ajalugu. Kuuendale kohale platseerunud Feik Sööt satsi eest jooksid algrivistuses platsile neli
Kasteini: Margus ning tema pojad Karl Johan, Julius Erik ja Hugo Elmar. Lisaks korraldati traditsiooniline sopsu- ehk viskevõistlus. Vabaviskeid tabas kõige paremini jõutõstmisega tegelev Siim Salin, kes finaalis sai minutiga korvi 13 vabaviset.

Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411