Teisipäev, juuni 20, 2017
 

Hiiu Leht – saart hoidva mõttevaia küljemuster

erakogu
Koostöö algus Hiiu Lehega oli eelmise sügise juhus ja kaua see veel kestab, ei ole päris täpselt paika pandud. Küllap sedakaua, kuni mõlemale poolele huvitav. Mulle on see andnud hea võimaluse päris mitmeid Hiiumaad puudutavaid asju selgemaks saada. Selgus tuleb ju ikka vaid selle järele küsides ja kui eesmärgiks Hiiumaa asjust ajalehes kirjutada, siis küsimata ei pääse. Ja mõtlemisainet annab küsimine küsijalegi.
Nii mõtlen vahel, et suuresõnaliselt jutlustatavast kogukonnakoostööst hoolimata jätavad hiidlased üksjagu kasutamata võimalusi ühiseid huve selgeks arutada, kokku leppida ja siis nende kokkulepitud huvide eest üheskoos seista. Teisiti ei ole aga väikese saarena edukas olemine võimalik. Kui lasta silme eest läbi Hiiumaa asjade üle otsustajad ning saare arengute mõjutajad, ja püüda korraks arvet pidada kui paljud neist regulaarselt ajalehe kaudu hiidlastele oma tegemistest rääkimist vajalikuks peavad, on pilt nukker.
Meenutan, kuidas Pühalepa vallavolikogu esimees kolmanda pärimise peale, et kuidas valla selle aasta eelarve tegemine edeneb, üllatunult hüüatas: “Sa oled selle eelarveasja uurimisega õige visa!” Seda maailmas, kus avalikkuse tähelepanu eest ja oma tegemistest jutustamise pärast käib pigem võitlus. Väikese kogukonna üks omadus ongi, et paljudest muredest räägitakse pigem poolihääli.
Positiivset nimetades jõuab Hiiu Lehe veergudele palju sellist, mis suuremas paigas uudisekünnist ei ületaks. Olgu selleks siis sportlaste ja kultuuriinimeste saavutused või kuulutus, mis kaotsiläinud kindal omanikku leida aitab. Ja kui rääkida ideaalsest maailmast, siis Hiiumaa-suuruses maakonnas võiks küll olla nii, et iga saareelanik leiab korra aastas oma nime lehest ning seda mitte tingimata pahauudiste rubriigist. Sest iga inimese elust leiab alati midagi huvitavat ja õpetlikku, mis väärt, et seda laiemalt jagada.

PEEP LILLEMÄGI
Hiiu Lehe ajakirjanik alates 2016

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411