Reede, juuni 2, 2017
 

Eilsest tohib kodulinde jälle õues pidada

Kuna lindude gripp pole siiani Eestisse jõudnud ning Eesti Maaülikooli ornitoloogide hinnangul on lindude ränne selleks kevadeks lõppenud, tühistas veterinaar- ja toiduamet eile lindude väljaspidamise keelu, mis kehtis 1. aprillist kuni mai lõpuni.
Siiski soovitab amet võimalusel jätkata lindude pidamist sisetingimustes, tagamaks nende parema kaitse. Amet viitab, et iga farmiomanik saab oma linde kaitsta, järgides bioohutusmeetmeid, näiteks  piirates kõrvaliste isikute pääsu lindlasse. Väga oluline on teha korrapäraselt näriliste ja putukatõrjet. Ameti pressiesindaja Martin Altraja märkis, et linnukasvataja peab olema kindel, et kõik, mis lindlasse sisse viiakse, olgu selleks sööt, allapanu või muu materjal, poleks haigustekitajaga kokku puutunud. Ka peaks lindlasse sisenedes kindlasti olema võimalus desinfitseerida desomatil jalanõud ning seal kasutatavaid jalanõusid ja üleriideid ei tohiks samaaegselt kasutada ja kanda mujal.
Eestis peetakse kodulinde u 3000 majapidamises. Suuri, üle tuhande linnuga munakanafarme on neist 33 ja üle tuhande linnuga broilerifarme 75, seega peetakse enamikku kodu­lindudest väikestes majapidamistes.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411