Reede, mai 26, 2017
 

Valitsus andis haigla PERHile

Valitsus andis eilsel istungil SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) volitused SA Hiiu Maakonnahaigla moodustamiseks, millega Hiiumaa haigla võrgustatakse PERHiga. Valitsuse istungi päevakorras on kirjas, et Hiiumaa haigla võrgustamine tagab selle, et kvaliteetne arstiabi jääb Hiiumaal kättesaadavaks ka pikemas perspektiivis. Muu hulgas aga aitab tagada ka Hiiumaa haigla majanduslikku jätkusuutlikkust. SA PERH
investeerib Hiiumaa haigla võlakoormuse vähendamisse ja teeb tänavu 600 000 euroses ja järgmisel aastal 200 000 euroses mahus investeeringuid.
Võrgustumise mõte kohtas Hiiumaal päris tõsist vastuseisu, kuna kardeti, et kui kogu otsustusõigus mujale läheb, hakatakse haigla eelarvemiinust vähendama teenuste vähendamisega. Näiteks võidakse sulgeda sünnitusosakond või vähendada eriarstide vastuvõttu saarel.
Praegu on teada, et PERH kaasab loodava sihtasutuse juhtimisse ka ühe kohaliku kogukonna esindaja nagu ka praegu, kui neljaliikmelises nõukogus on üks Hiiu maa­valitsuse esindaja.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411