Reede, mai 19, 2017
 

Sportlik emadepäev Emmastes

Hergo TAsuja
Emmastes on enam kui kümme aastat emadepäeva sportlikult tähistatud. Esmaspäeval koguneti peredega taaskord Emmaste noortekeskuse juurde, et osaleda emadepäevajooksul.
Kõige enam, pea pool­sada, oli koolieelikuid ehk kuni seitsme­aastaseid jooksjaid. Selles vanuses paremus­järjestust ei selgitata, mistõttu võisid kohtunikud uhkusega välja jagada üle 40 esikoha.
Järgmistes vanusegruppides, aga ka emade-vanaemade arvestuses ja põhidistantsil sai iga kord stardilähte paarkümmend jooksjat. Osalejaid oli üle Hiiumaa, enim loomulikult Emmastest. Nooremate laste vanuseklassides pakkusid arvukamat ja väärt konkurentsi näiteks Jaanika jalgpallikooli noored ning Maigi Taelma tantsulapsed.
7,5kilomeetrisel põhi­distantsil oli ajaga 34.45 parim Priit Jürimäe. Sealjuures oli päästeametis töötav spordi­mees stardijoonele kaasa võtnud koera. Finišis selgus, et sõber on rajal kaduma läinud. Nii laenas Jürimäe ratta ja läks teda otsima. Peaaegu 6 minutit hiljem, üldjärje­korras üheksandana ületas lõpujoone aga kutsuke, kes ilmselt peremehe tempole lihtsalt vastu ei pidanud.
Meestest oli teine Jaan-Martin Ugam ajaga 35.29 ja kolmas Daniel Danieljants 36.05ga.
Naistest kaitses möödunud aasta võitu Anni Kingsepp, kes läbis jooksuringi ajaga 37.44, edestades Mare Rebelit, kel kulus kaks sekundit enam kui 40 minutit ning Ülle Paasoja, kelle ajaks sai ilus numbrikombinatsioon 42.42.
Viimasel aastal tõsisemalt jooksmisega tegelema asunud Rebel jäi õhtuga rahule. “Jooksu­rada oli väga äge, vahelduv maastik ja palju üllatusi – käbid, liiv, kruus ja kõike muud. Aitäh korraldajatiimile!” sõnas ka Kärdla linna jooksul teine olnud Rebel.
8–9aastastest olid poole­kilomeetrisel ringil kiireimad Carmen Hüüdma ja Kermo Põtter. 10–12aastased läbisid 680 meetrit ning esimesena ületasid lõpujoone Liisu Koppel ja Sten Kerk. 13–15 aastaste kilomeetrisel rajal võitsid Siiri Talts ja Marcus Jundas.

HERGO TASUJA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411