Reede, mai 19, 2017
 

Selgusid osavaimad orienteerujad

Hergo Tasuja
Eelmisel neljapäeval viidi Paladel läbi Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlused orienteerumises.
Eda Tärk ja Arvo-Jüri Rist olid kõige noorematele ette valmistanud nööriraja, teised läbisid valikraja, kus kontrollajaks oli seatud 30 minutit.
Nooremate ehk 1.–3. klassi tüdrukute seas teenis Kärdla põhikool kolmikvõidu, kui kiireim oli Kätlin Mast, edestades Marta Maripuud ja Liisi Koppelit. Poiste seas kuulusid esimesed kohad Emmaste põhi­koolile, kui Jonatan Saarnak edestas Karl-Markus Sadulat. Kolmas oli Hendri Paulus Kärdlast.
4.–5. klassi arvestuses oli seis täpselt vastupidine. Poistest tõusid poodiumile Emmaste poisid Riho Tärk, Mihkel Toomsoo ja Mehis Paar, kel kõigil läks kirja 15 punkti. Tärk sai ajaks 23.51, edestades teisi vastavalt kahe ja kuue sekundiga. Tüdrukute seas olid teistest üle Maria Eller ja Herta Kesküla Kärdlast, ühele sai kirja 30 ja teisele 28 punkti. Kolmas oli 19 punktiga Margareeta Käär Emmastest.
Sten Kerk Emmastest kogus 6.–7. klassi poiste seas 39 punkti ja edestas punktiga Mihkel Mattias Proosi Paladelt. Viimase koolivend Hargo Liiving oli 23 punktiga kolmas. Tüdrukute seas ei olnud Siiri Taltsile ja Eliise Keskülale vastast. Kärdla tüdrukud said kirja 39 punkti, seega andis Taltsile võidu 7 sekundit kiirem raja läbimine. Kolmas oli 21 punktiga Sofia Saarnak Emmastest.
Põhikooli vanemate poiste seas võitis Kustu Künnapas Kärdlast. Tema saagiks jäi 39 punkti. Teine-kolmas olid Emmaste noormehed Marcus Jundas ja Marek Haas 29 ja 17 punktiga. Tüdrukute seas said kaksikvõidu Angelika Kivila ja Greeta Piil Paladelt, kolmas oli Kati-Marleen Alliksoo Emmaste koolist. Kõik kogusid 18 punkti, ent Kivila aeg 29.49 oli vastavalt kahe ja kolme sekundi võrra konkurentidest nobedam.
Gümnaasiumiõpilastest edestas Marta Eller Triin Helimetsa.
Õhtul joosti samadel radadel neljapäevakul. Osavõtjaid oli 82, nende hulgas Eesti orienteerumisliidu president Meelis Mälberg, kes pikal rajal oli teine ja Eesti koolispordi liidu president Lauri Luik. Pika raja parim oli Toomas Mast, keskmisel Evert Padari, lühikesel Helisa Tartu ja valikrajal Kristi Heilman.
Emadepäeva hommikul kogunesid orienteerujad aga Laukale, et selgitada maa­konna parimad sprindirajal, mille valmistas ette Raivo Leht. 35 osaleja konkurentsis oli M16 klassi parim Kaspar Jaakson, N16 rajal mahtusid poodiumile Helena Maripuu, Eliise Kesküla ja Maria Eller.
Põhiklasside parimad olid Toomas Mast ajaga 17.05 ja Inga Karu ajaga 17.18. Meestel tuli leida 15 kontrollpunkti ja Mast edestas selles peaaegu minutiga Anti Kallet ja 2 minutiga Hergo Tasujat. Naistest järgnesid 13 kontrollpunktiga rajal Karule poolteist minutit kaotanud Kristi Heilman ja 2 minuti kaugusel Marta Eller.
Seenioritest said meestest medalid kaela Mart Eller, Kalju Tammeveski ja Heini Koppel, naistest Anne Jaakson, Raina Smill ja Ene Leht.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411