Teisipäev, mai 16, 2017
 

Riigikogu reformierakondlased käisid Hiiumaal

Anna-Liisa Villmann
Eelmisel neljapäeval ja reedel viibis Hiiumaal kümmekond riigikogu liiget Reformierakonna fraktsioonist.
Kahel päeval käisid nad Vaemla villavabrikus, halulaeva ellingus Suursadamas, külastasid Kärdla sadamat, Hiiumaa haiglat ja Hiiu valla­valitsust, Coop Hiiumaa pagari­töökoda ja kööki ning plastitööstust M ja P Nurst. Sihtasutuses Tuuru kohtuti ettevõtjate ja arendustöötajatega ning sihtasutuse olevikust ja tulevikust rääkis nõukogu esimees Tanel Malk.
“Hea meel oli näha toimivat tootmist, mis pakub kohalikele inimestele tööd,” ütles Maris Lauri pärast plastitööstuse külastamist.
Lauri Luik nimetas tähele­panuväärselt huvitavaks ülevaadet saare ajaloost, mille andis loodusemees Tiit Leito Palade loodushariduskeskuses. “Vahva oli, et koos kolleeg Meelis Mälbergiga õnnestus põgusalt kaasa lüüa orienteerumisneljapäevakul,” lisas Luik, kes juhib Eesti koolispordi liitu.
Riigikogu liige Kalle Laanet ütles, et parvlaevaliiklus kahe saare vahel on ühise majandusruumi kujundamisel väga olulise tähtsusega ning graafik peab ka sellel liinil olema aastaringselt igapäevane.
Liina Kersna kunagine kursusevend Antti Leigri tutvustas riigikogulastele Suure­mõisa lasteaed-­põhikoolija Palade põhikooli. “Hiiumaa lapsed on PISA testi tulemuste järgi maailma kõige targemad loodusteadustes. Ei imesta, sest loodus­haridust on siin teadlikult arendatud kakskümmend viis aastat,” nentis Kersna.
Parlamendisaadikutele Hiiumaad tutvustanud erakonnakaaslane, Hiiu maa­vanem Riho Rahuoja ütles, et saare ettevõtjad tervitavad uute laevade liinile tulekut, mis annavad logistilise kindlus­tunde ja tunduvalt suuremad võimalused. “Samuti on Hiiumaale vaja uut tervise­keskust, et esma­tasandi tervishoid oleks ka tulevikus jätkusuutlik,” ütles Rahuoja.
Maavanem ütles välja ka oma seisukoha, et Hiiumaa tulevik on üks ja tugev omavalitsus. “Siin on heaks eeskujuks naabrid saarlased, kes selle tekkimise kokku leppida suutnud,” nentis maavanem.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411