Teisipäev, mai 9, 2017
 

Ootame mälestusi Zinaida Lahesalust

Järgmise aasta suvel, 22. juunil möödub 100 aastat Zinaida Lahesalu, kauaaegse Hiiumaa pedagoogi sünnist. Enim aastaid õpetas ta Lauka koolis, samuti jõudis ta õpetada Malvaste, Reigi ja Kärdla koolis.
Zinaida oli nähtus omaette, väga jõuline karakter, tal oli nii poolehoidjaid kui vaenlasi, aga oma teadmisi jagas ta ka oma õpilastele. Tema tunnid ei olnud vaid lihtsalt vene keele tunnid, kes soovis, võis talletada tarkusi igaks elujuhtumiks. Samuti oli ta kirglikult kiindunud näitekunsti. Lauka koolis lavastas ta nii Švartsi “Lumekuninganna” kui ka omakirjutatud näitemänge, vastavalt sellele, kuidas osalisi jagus. Peaosa näitemängus võis saada ka mõni selline õpilane, kellel õppimine ja käitumine just eeskujulik ei olnud. Õpetaja Lahesalu nägi temas aga potentsiaali ja andis noorele inimesele võimaluse end teostada.
Zinaida Lahesalu sünniaastapäeva on plaanis tähistada kokkutulekuga Lauka koolis. Oodatud on nii tema endised õpilased kui kolleegid – kõik, kes teda mäletavad ja meenutada tahavad. Selleks, et meenutamine libedamalt läheks, on organisaatoritel palve: palun hakake salvestama oma mälestusi. Selleks, et mälestused hõlpsamini esile tuleksid, panen kirja mõned märksõnad: 1. tunnis, 2. vahetunnis, 3. sööklas, 4. koolipeod ja ettevalmistused peoks, 5. ekskursioonil ja matkal, 6. kolhoosis või metsas tööl. Plaanis on välja anda raamatuke, kus need jutukesed kenasti kaante vahel oleksid. Kirjutada võib käsitsi, arvutiga, salvestada oma jutt audio- või videofailina. Palun otsige ka fotosid.
Meenutused ja fotod võiks saata meiliaadressile kristarannast@gmail.com või postiaadressil Krista Rannast, Kurisu küla, Hiiu vald. Fotod tagastame. Ootame meeldivat koostööd.

Malle Mürgimäe (Juursalu)
Lauka kooli õpilane Zinaida Lahesalu klassis
aastatel 1969–1973

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411