Reede, mai 26, 2017
 

Mägramatk viis kõrgustesse ja vette

Helja Kaptein
Lääne maleva noorte korraldatud orien­teerumismängul “Mägramatk”, mida peeti Kasari mail, osales Kärdlast neljaliikmeline võistkond: Herta Kesküla, Kadri-Liis Paul, Liisi Koppel ja Karoliine Elisabeth Kuli.
Noorusele vaatamata saavutasid nad 22 võistkonna hulgas tubli seitsmenda koha. Rada oli umbes 9 km pikk. Treener Anu Saue ütles, et selle eest, et see veel pikemaks ei läheks, hoolitses tubli orienteeruja Herta Kesküla, kes leidis üles kõik “lõikamisvõimalused”.
Raja kontrollpunktides pandi proovile noorte oskused sõlmede tegemisel. Valmis tuli saada liuglev aas, surmasõlm, meremehesõlm. Taimede tundmise ülesande täitsid tüdrukud kiiresti. “Veetõkke ületamisel pidi Karoliine Elisabeth ületama oma kõrguse­kartuse ja sai sellega tublilt hakkama,” selgitas Saue. Võistlejail tuli end kinnitada pika, maapinna kohal oleva nööri külge ja siis nööril rippudes, maad allpool nägemata, oma käte jõul pea ees okste vahel edasi liikuda.
Veel tuli viia katkise pudeliga vett järgmisse kontrollpunkti, panna rada mööda liikudes tähele ja jätta meelde metsa visatud 24 eset, anda kannatanule esmaabi ja lõkke kohale kinnitatud nöör läbi põletada, meisterdada ilus võileib ja edastada sõnum NATO tähestikuga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411