Reede, mai 5, 2017
 

Kaks üliõpilasmeistrit jõutõstmises

Laupäeval viidi Kõrveküla spordihallis läbi Eesti üliõpilaste lahtised meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises. Hiidlased Siim Salin ja Ave Tüür võitsid kuldmedalid.
Kergeimas kaalukategoorias ehk kuni 63 kg kaaluvate naiste seas teenis Ave Tüür ülekaaluka võidu, kui ta kolme tõste summas kogus 327,5 kilogrammi ehk 85 kg enam kui lähim konkurent. Poolteist aastat jõutõstmisega tegelenud Tüür kükkis 115 kilogrammiga, surus 70 kilogrammi ja tegi jõutõmbe 142,5 kilogrammiga. Viimane on ka mitteametlik Eesti tippmark, mille neiu endale võistluse eel eesmärgiks seadiski. “Olin alles aasta alguses vigastatud ja kartsin, et ei ole sellest veel taastunud. Seega oli hea üllatus, kui sain enda kogusumma rekordile 12 kilo lisaks,” võttis Tüür rahulolu pakkunud võistluse kokku. Ala juurde jõudis Tüür nii, et käis paar aastat tagasi Salini võistlusi vaatamas ja võistluse õhkkond hakkas meeldima. Sealt tekkis soov ka ise võistelda.
Tiitlikaitsja Siim Salin domineeris oma kaalukategoorias ehk kuni 93 kilogrammi kaaluvate meeste seas veel enam. Tema kolme tõste summa 682,5 kg edestas konkurente enam kui saja kilogrammiga. See andnuks esikoha ka absoluut­kaalus ehk ka üle 115 kg kaaluvate meeste seas.
Kogusummas isikliku rekordi toonud üksikalade tulemused olid Salinil 240 kg kükkimises, 155 kg surumises ja 287,5 kg
jõutõmbes.

Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411