Reede, mai 12, 2017
 

Euroopa päev Suuremõisa lossis

Peep Lillemägi
Nagu ikka tähistati mai algul Euroopa päeva. Hiiumaal oli tähtsam sündmus sel puhul Suuremõisa lossis.
“Oleme nii harjunud Euroopa Liiduga, mis võimaldab vaba reisimist, et ei kujuta ettegi aega, mil kõik oli teisiti,” lausus tervitus­sõnavõtus maavanem Riho Rahuoja.
Hiiumaa ametikooli direktor Ivo Eesmaa kutsus kõiki tutvuma Suuremõisa lossi­hoonega, mille kordategemisel Euroopa Liidu vahenditest suurt tuge saadud.
Tantsiti ja söödi torti, sai vaadata renoveeritud lossiruume ja kuulata giidi selgitusi. Euroopa päevale vihjas sissepääsu kõrvale paigutatud plakat ja võimalus vastata viktoriiniküsimustele. Ühel üle Eesti vastuselehe täitnutest oli põhjust rõõmustada, sest tema võitis 1000 eurot reisiraha, et Euroopat oma silmaga lähemalt vaatama sõita. Loosiõnn naeratas
Helerin Õunpuule Pärnumaalt, akupangad võitsid loosi tahtel Tatjana Narvast, Ain Liiva Rakverest ja Siiri Kuusksalu Haapsalust. Kõigi Suuremõisas Euroopa päeva viktoriinile vastanute vahel loosisid korraldajad välja kümme kinkekotti. Need said Alvar Koolmeister, Madli Valk, Jan Samorodni, Richard Pertel, Annika Undo, Aksel Hagelberg, Koit Tikenberg, Karmo Silm, Quentin Closset ja Rando Aasma.
100. sünnipäeva tähistama asunud Eesti on märkamatult ületanud veel ühe tähtsa ajapiiri. Tänavu 1. mail möödus 13 aastat liitumisest Euroopa Liiduga. Seega, taasiseseisvumisest aega arvates oleme kuulunud piirideta ühisesse Euroopasse kauem, kui olnud päris omaette.
Päeva korraldas Europe Direct Hiiumaa ja Saaremaa teabekeskus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411