Reede, mai 12, 2017
 

Emmaste valla rahvas pidas sünnipäevapidu

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Aprilli lõpus tähistas Emmaste valla rahvas oma koduvalla 25. sünnipäeva Emmaste kooli saalis. Pidupäevale kohaselt oli kõnesid, sõnavõtte, tunnustamist ja kontsert, kus esinesid taidlejad lasteaia­lastest pensionärideni.
“Vald ei tekkinud tühjale kohale, ka meil oli oma eelkäija,” ütles oma kõnes vallavanem Tiit Paulus. Ta rääkis, et siin tahetakse elada ja töötada ja kohapeal ei tajugi eriti muutusi. Vallavanem rõhutas, et samas on pildimälu 25 aastast kõnekas: renoveeritud koolimaja koos spordihalli ja käsitöömajaga, Leisu koolimaja ja perearstikeskus, noorte­keskus, lasteaed, raamatukogu ja Tohvril hooldekeskus. Uue ilme on saanud Sõru sadam ja Sõru muuseum, samuti korrastatud kõik väikesadamad ja teed, bussipeatused on saanud valgustid. Korrastatud on nii külakeskused kui mererannad ja heakorraga on nad silma paistnud kodust kaugemalgi.
Vallavanem tänas kõiki valla­elanikke, kes on valla arengusse panustanud ja loovad ühist tulevikku.
Emmaste vallavolikogu esimees Ülo Kikas lisas, et Emmaste vald on seal elavate inimeste nägu: “Rahvaarvult pisuke, aga elujõuline kogukond, kus hoolitakse üks­teisest.” Kikas lisas, et siinsed elanikud on kohaliku elu korraldamisega hästi hakkama saanud ning vallas on nii tööd-leiba kui kauneid paiku.
Sünnipäevakontserdil esines Emmaste puhkpilli­orkester, tantsijad ning Emmaste kooli vilistlane, laulja Leemet Onno.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411