Reede, mai 5, 2017
 

Eesti MV hõbemedalimehed

GERTRUD ALATARE
Bigbank Tartul kulus kuus mängu, et selgitada Eesti meistritiitel, mis seekord läks Selver Tallinnale. Hiiu noormehed aga said koos meeskonnakaaslastega kaela hõbedased medalid.
Spordiveteran Lembit Saueri sõnul on üks hiidlane teeninud Eesti MVl medali võrkpallis ka varem – Henn Remmelgas tuli Tallinna Pedagoogika­ülikooli võistkonnaga meistriks 1960. ja 1961. aastal. Nüüd siis lisandus hiidlaste sekka koguni kolm medalisti.
Turniiri neljas ja viies mäng olid Tartu võistkonna kaasaelajatele suurepärased – Hiiumaa võrkpalliklubi kasvandikud pääsesid kõik ka platsile ning mängisid väga suurt rolli. Kahjuks sellest  ei piisanud ja 4:2 tuli tunnistada Selver Tallinn paremust, kes tuli Eesti meistriks teist aastat järjest.
Kuues finaalmäng lõppes seisuga 3:1 (27:25, 25:15, 20:25, 25:20). Vahepeal oli seis juba väga paljulubav, kuid viimases geimis ei saadudki korralikult oma mängu käima.
Sellesse, nagu ka eelmisesse mängu tõi korraks muutuse kolmandas geimis tehtud sidemängijate vahetus – Robert Viiber pingile ja eelmises mängus kirkalt säranud Ronald Järv asemele ning nurgaründaja vahetus – Toms Vanags pingile, Stefan Kaibald asemele. Kaitseolukordades toimus ka libero vahetus, kus mängu sekkus Robin Valting, kuid see kõik ei toonud sel korral edu ning tuli leppida kaotuse ja hõbemedaliga.
34aastase Rait Rikbergi kõrval libero positsioonil mängiv Robin Valting nentis, et võimas seeria põhiturniiril kahjuks tiitlini ei viinud: “Seeria alguses jäime Selveri vastu 0:3 mängudega taha ja suutsime küll veel järgmises kahes mängus näidata väga head võrkpalli, kuid kokkuvõttes lõppskooriks 2:4 ning seega ka kaotus.”
Valting tunnistas, et viimases mängus tegid nad väga palju oma rünnakuvigu ja rumalaid servivigu: “Meie võistkonna stiil on mängida võimalikult väikeste oma­vigade arvuga ja panna vastane rasketes olukordades eksima, kuid Selver Tallinn on sama stiiliga võistkond nagu meie ning nende vastu on raske mängida.”
Tartu peatreener Oliver Lüütsepp ja Selver Tallinna treener Rainer Vassiljev on ju vanad tuttavad, koos töötatud aeg on kindlasti jätnud jälje meeste mängustrateegiatesse ning üksteise tugevaid ja nõrku külgi tuntakse väga hästi.
Enda kohta ütles Valting, et treener on hakanud teda rohkem usaldama: “Ta andis mulle võimaluse emotsiooniga võistkonda toetada ja ma nautisin platsil iga hetke.”
Hiiumaa mängijate lepingud klubiga Bigbank Tartu kehtivad veel vähemalt ühe hooaja.
Kristi Linkov
MTÜ Hiiumaa võrkpall

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411