Teisipäev, mai 16, 2017
 

Aasta esimesed kooli­olümpiamängud peeti Paladel

erakogu
erakogu
Palade kooliolümpiamängud peeti 4. mail ja osalesid nii Palade põhikooli kui ka Suuremõisa lasteaed-põhikooli õpilased.
Kooliolümpiamängud pole Eesti Olümpiaakadeemia poolt väljatöötatud idee kohaselt ainuüksi spordi­võistlused, mis korraldatud olümpialipu all. Neil on väga suur tähtsus võistlustele eelneval spordiharidusperioodil, mille käigus saavad õpilased erinevates ainetundides teadmisi olümpialiikumise ideest ja ajaloost. Samuti on õpilastel võimalus neid teadmisi edastada või eksponeerida.
Selleks, et olümpia­akadeemia ideed ellu viia, loositi kahe kooli klasside vahel olümpiamänge korraldanud riikide nimed. Huvi­pakkuvamad tegevused kajastusid olümpianädalaks väljapandud stendidel Palade spordihoone fuajees. Nüüd saavad toredat pildimaterjali ja plakateid uudistada ja tekstidest teavet ammutada kõik, kes hoonet külastavad ja kasutavad.
Tavakohaselt kuulub olümpia­mängude juurde kultuuriprogramm ja nii juhatasid Palade kooliolümpia­mängud oma külaliskontserdiga sisse Kärdla muusikakooli õpilased.
Järgnes osavõtvate riikide sportlaste kogunemine koolimaja ette, kust liiguti kolonnina spordihoone ette.
2017. aasta esimesteks kooli­olümpiamängudeks üles­rivistunud osalejaid tervitas kõiki olümpial käinud sportlasi koondava Eesti sportlaste ühenduse president, Eesti Olümpiakomitee asepresident Jüri Tamm.
Seejärel kuulutas Palade põhikooli ja Suuremõisa laste­aed-põhikooli direktor Antti Leigri kooli­olümpiamängud avatuks. Olümpiamängude lipu heiskasid 9. klassi õpilased Gregor Tamme ja Greete Piil. Siis süüdati olümpiatuli ning pallikavaga esinesid Palade kooli tantsutüdrukud.
Alad olid valitud veidi teistsugused kui tavaliselt sellistel mängudel: pendelteatejooks, maastikujooks, topispallide ja discgolfi­ketaste visked. Kohtunikena tegutsesid õpetajad, õpilased ja lapsevanemad. Võistluspäeva ilmestasid Palade olümpia­mängude maskott, kes energiliselt toetas 1.–3. klassi teatejooksu ning abistas aktiivselt kohtunikke, aga ka kaunis kevadine päikse­paisteline päev.
Võisteldi innukalt ja seejärel leidis aset kauakestev autasustamistseremoonia. Parimatele jagasid medaleid vasaraheitja, kolmel olümpial võistelnud Jüri Tamm ja Eesti sportlaste ühenduse juhatuse liige, laskesportlane, kolmekordne maailma­meister Inna Rose.
Kui olümpiatuli kustus, langetasid olümpialipu 8. klassi tublid sportlased Jaagup Paat ja Helen Maiman. Päeva jäävad meenutama ühispilt, Eesti sportlaste ühenduse lipp, medalid, vimpel, kogemus suurürituse korraldamisest, mõnus väsimus ja rõõm ühisest spordipäevast.
Kooliolümpiamängude projekti kirjutas, viis ellu ja olümpiamänge kajastas

Siiri Sülla,
Palade põhikooli
kehalise kasvatuse õpetaja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411