Reede, aprill 7, 2017
 

XII noorte peo eelproovid tuure kogumas

Tiina Kaev
Pühapäeval asusid tehtud tööd ette näitama võimlejad Tiina Tantsustuudiost. Kui ülejäänud peole­pürgijad on ennast juba korra näidata saanud, siis võimlejatele oli see esimene kord.
Neli rühma kolmes vanusegrupis tantsisid ette igaüks kaks kava. Üks vahendiga, teine ilma. Lisaks kaks peo üldtantsu, mida rõõmsalt üheskoos esitati.
Peale kavade ettenäitamist tegime natuke tööd mõne kava elemendiga või proovisime läbi juba väljakule mineva joonise. Samuti vahetasime mõtteid esinemiskostüümide ja vahendite üle. Ikka selleks, et väljakul sujuks kõik nii nagu kava koostaja ette näinud või lavastaja soovinud.
Meie võimlejate ettevalmistust olid hindamas liigijuht Kersti Kull ning tema assistendid Urve Keskküla, Kadri Jukk, Reine Kotkas ja Nele Kimmel. Hiiumaa eelproov oli ka neile esimene peaaegu kahenädalasel tuuril. Seega on meie võimlejate ettenäidatu etaloniks kogu vabariigile.  Eelproovi läbiviijad tunnustasid õpetaja Tiina Kaevu korrektset tööd ja õpetaja Tiina ise oli rahul sellega, kuidas tüdrukud suutsid tunnis õpitu realiseerida. Loodan, et suutsime lati päris heale tasemele seada!
Mis aga ees ootamas?
10. aprillil on Raplamaal ja Läänemaal meie rahvatantsijad, 9. aprillil sõidab puhkpilliorkester Saaremaale, 27. aprillil saame kodus võõrustada peo liigijuhte mudilas­kooride eelproovis, 5. mail on lastekoor Läänemaal ja 6. mail sümfoniett Pärnus. Siis joon tehtule alla ning jääb üle vaid oodata peolepääsenute nimekirja. Tantsupeolised saavad selgeks juba aprilli teises pooles, laulupeolised mai keskel.

Helle-Mare Kõmmus
Laulu- ja tantsupeo
kuraator Hiiumaal

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411