Reede, aprill 21, 2017
 

Võrkpalli rahvaliigast kuld ja pronks

Reedel ja laupäeval peeti finaalturniiri poolfinaal- ja finaalmängud Credit24 võrkpalli rahvaliigas. Turniiril selgitati segavõistkondade kahe tugevusgrupi, naiste teise tugevusgrupi ning meeste teise ja kolmanda tugevusgrupi kohad.
Hiidlastel oli põhjust kaasa elada segavõistkondade esimeses tugevusgrupis mängivale Coop Hiiumaa võistkonnale ning naiste teises tugevusgrupis mängivale naiskonnale Hiiu Teed.
Segavõistkonnale pronks
Reedel võttis segavõist­kondade esimeses tugevusgrupis esimeses poolfinaalis kindla võidu võistkond TEFA. Nende vastased hiidlased ei saanud kahjuks oma mängu käima ja TEFA noppis 3:0 võidu. Teises poolfinaalis läksid kokku Linford ja VK Kramp. Võitja selgitati viiegeimilises mängus ja peale jäi viimase geimi seisuga 16:14 võitnud Linford. Esikohamängus võitis TEFA Lindfordi seisuga 3:1, saades Credit24 rahvaliiga segavõistkondade üldvõidu. Pronksimängus läksid põnevas mängus kokku Coop Hiiumaa ja VK Kramp. Avageimi noppis VK Kramp, teise geimi suutsid hiidlased jonnakalt endale võidelda 30:28. Mäng läks viiele geimile, kus peale jäigi hiidlaste jonn ja visadus, viimase geimi võitsid nad 15:10 ja tõid seega pronksi Hiiumaale. Coop Hiiumaa mängis läbi hooaja koosseisus Mari Vahtra,
Jaana Üksik, Mirje Roasto,
Erkki Kallas, Mari Liis Mänd, Toomas Nurk, Tõnis Villmäe ja Tanel Villmäe.
Naiskonnale kuld
Laupäeval olid võistlustules naised. Esimeses poolfinaali­mängus olid väljakul vastamisi Selver Audentes ja Torma Sport, mängust väljus võitjana viimane. Teises poolfinaalis läks vaja viit geimi, et selgitada võitja. Treener Aigor Kaibaldi juhendamisel Lääne regioonist alustanud naiskond Hiiu Teed läks kokku Tartu valla spordiklubiga, kus hiidlased võitsid otsustava geimi 15:8. Finaalis mängis Hiiu Teed naiskond Torma Spordiga. Samamoodi oli tegemist väga tasavägise mänguga, nagu poolfinaaliski. Õnneks tuli geimidega 25:23, 29:27, 19:25, 18:25 ja 15:7 Hiiumaale kauaoodatud kuldmedal.
Hiiu Teed naiskond on kaks korda tulnud hõbedale, seekord ei soovinud keegi koju tulla millegi vähema kui kuldmedaliga. Õnneks ei pidanudki ning selle eest saame suure tänu öelda meid poole hooaja pealt juhendama tulnud legendaarsele treenerile Aigor Kaibaldile, kes ise oma panust küll üle ei tähtsustanud: “Minu töö andis ainult lihvi, suure töö olid tüdrukud ise enne ära teinud. Võistkonnal on potentsiaali ja regulaarse harjutamisega pole see kindlasti nende lagi.”
Võistkond mängis koosseisus Marge Vähter, Piret Põllu, Marina Väljas, Kersti Golub, Kristi Linkov, Mari-Liis Leivalt, Piret Pukspuu, Terje Lees-Leesma ja Mari Vahtra, kel reedestest mängudest kaasa võtta ka pronksmedal.
Kokku osales kõikides tugevus­gruppides tänavusel hooajal Credit24 rahva­liigas 156 võist­konda üle Eesti. Meeste ja naiste esimese tugevus­grupi tšempionid selguvad
5. ja 6. mail Kuressaares.

Kristi Linkov
MTÜ Hiiumaa võrkpall

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411