Reede, aprill 7, 2017
 

Sõmerid pranglimises edukad

Märtsikuu eelviimasel päeval toimusid pranglimise ehk peastarvutamise Eesti meistrivõistlused. Perekond Sõmer näitas taaskord kõrget taset, teenides kaks medalit ja kaks pääset rahvus­vahelisse finaali.
Meeste arvestuses tuli Eesti meistriks Emmaste põhikooli matemaatikaõpetaja Margus Sõmer 15 324 punktiga, millega edestas lähimat konkurenti enam kui tuhande punktiga.
Neidudest teenis 22 740 punktiga teise koha Maret Sõmer, kes õpib Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassis.
Noormeestest kogus Kärdla põhikooli 8. klassi õpilane Andres Sõmer 17 484 punkti ja sai tasuks kuuenda koha. Selle rühma parim oli Jaan Otter, kes tegi fantastilise skoori – 31 835 oli ülekaalukalt päeva parim tulemus.
Sirgujatest ehk algklassi õpilastest teenis 2. klassi õpilane Toomas Sõmer 15 226 punktiga neljanda koha. Samas piisas sellest tulemusest, et koos õe Maretiga lunastada pääse Eesti koondisesse, sõitmaks rahvus­vahelisse finaali, mis toimub 29. aprillil Kaunases.

Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411