Reede, aprill 21, 2017
 

Nutispordi hooaja kulminatsioon

Aprilli alguses viidi Käina koolis läbi Nuti-Mati matemaatika Lääne-Eesti piirkonna meistrivõistlused. Paremad teenisid pääsme vabariiklikule finaalvõistlusele. Kõige nooremate seas oli nutikaim Emmaste põhikooli 1. klassi õpilane Renate Kastein.
2.–3. klassi õpilased jätsid aga kõik medalid saarele, esikolmiku moodustasid Toomas Sõmer Kärdla, Kermo Põtter Käina ja Veronica Ellermäe Emmaste koolist.
4.–5. klassi õpilastest teenis matemaatikaülesannete lahendamisel kõrgeima skoori Aveliin Post, kelle koolivend Mihkel Toomsoo Emmastest oli kolmas. Sõmer ja Post on üleeestilises paremus­järjestuses kolmandal kohal. 6.–7. klassi arvestuses oli Kertu Liisa Põtter teine ja Karlis Saarna kolmas, esimene õpib Emmaste, teine Käina koolis. Põhikooli vanemas astmes oli parim Andres Sõmer Kärdla koolist. Tugev tulemus tõstis ta üleriigilises tabelis teisele kohale. Pronksmedali sai Regita Luukas Käinast. Täis­kasvanutest teenis teise koha Emmaste põhikooli matemaatika­õpetaja ja nutispordi eestvedaja Margus Sõmer.
Finaalis tuleb võistlejatel lahendada kindla teema ülesandeid, näiteks Pythago­rase teoreem või täisarvude liitmine ja lahutamine. Arvesse läheb nelja tugevama ala tulemus. Lisaks individuaalsele võistlusele peetakse ka võistkondlikku arvestust. Eelvõistluste põhjal on Emmaste ja Käina koolil väga tõenäoline lõpetada keskmise suurusega koolide esikolmikus.

Hergo Tasuja

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411