Reede, aprill 7, 2017
 

Kirjandusmängu parimad Lauka ja Suuremõisa koolis

Agne Põder
2. aprillil tähistati rahvusvahelist laste­kirjanduse päeva. Alates 2013. aastast on Eesti lastekirjanduse keskuse eest­vedamisel seda päeva Eestis tähistatud kirjandusmänguga.
Kärdlas toimus üleeestilise kirjandusmängu Hiiumaa eelvoor 28. märtsil, eesmärgiks selgitada 3.–4. klasside parimad lastekirjanduse tundjad. Lastekirjanduse keskuse poolt valitud 12 eelmiste aastate parima lasteraamatu põhjal koostatud küsimusi asus vastama seitse kolmeliikmelist võistkonda: Kärdla, Lauka ja Palade põhikoolist ning Suuremõisa lasteaed-põhikoolist.
Võistlus oli väga tasavägine. Juba alguses rebisid teistest pisut ette Suuremõisa ja Lauka võistkond “Juurviljasalat”. Poole võistluse peal oli neil võrdselt punkte ja nii lõpuni välja. Nii tuli appi võtta lausa kaks lisavooru, mis siiski võitjat ei selgitanud. Lapsed lihtsalt olid nii tublid, et kõik küsimused said ainult õigeid vastuseid. Nii jäidki esimest ja teist kohta jagama Suuremõisa lasteaed-põhikooli ja Lauka kooli võistkond “Juurvilja­salat”, kolmanda koha saavutas Kärdla põhikooli 3b klassi võistkond “Bob”.
Ühiselt otsustati, et 8. aprillil Tallinna rahvusraamatu­kogus toimuvasse lõpp­vooru sõidab Hiiumaad esindama Suuremõisa ja Lauka segavõistkond koosseisus Mihkel Metsand (Lauka), Bert Omann ja Jakob Hiiemets (Suuremõisa).
Korraldajate poolt suured tänud klassijuhatajatele, kes oma lastega mängust osa võtsid.
Kaja Paulus

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411