Neljapäev, aprill 13, 2017
 

Kaivapalu Turu ülikooli professoriks

Tallinna ülikooli professor Peeter Järvelaid teatas Hiiu Lehele rõõmustava uudise, et tema kolleeg ja kunagine Kärdla keskkooli emakeeleõpetaja Annekatrin Kaivapalu (53) on valitud Turu Ülikooli soome keele professoriks.
“See peaks Tallinna Ülikoolile olema suur asi, sest asjaolu, et soome keele professoriks ühes olulisemas Soome ülikoolis saab olema eestlanna! – see on omaette saavutus,” ütles professor Järvelaid. “Ehk vaid Soome ajaloo professori koht võiks olla sama või veel enam rahvuslik.”
“Annekatrin Kaivapalu valimine Soome ülikooli professoriks peaks kindlasti inspireerima teisigi kolleege,” ütles Järvelaid.
Tema soovitus on, et kui Eesti teadlane tunneb, et on teadlasena maailmatasemel, siis võiks ta julgelt proovida kandideerida ka maailma juhtivate ülikoolide professorikohtadele.
“Palgad on seal kordades suuremad kui Eesti ülikoolides ja ka teadustööks, vähemalt kuulu järgi, paremad tingimused kui meil kodus,” ütles Järvelaid.
Professor võrdles Kaivapalu saavutust Els Oksaarega (1926–2015), kes aastatel 1958–1967 oli Stockholmi Ülikooli saksa keele ja kirjanduse abi- ja erakorraline professor, ühtlasi keelesotsioloogia ja poliitilise keeleteaduse osa­konna juhataja, ning aastast 1967 Hamburgi Ülikooli üldise ja võrdleva keeleteaduse korraline professor.
Annekatrin Kaivapalu lõpetas Tallinna pedagoogikaülikooli eesti keele ja kirjanduse erialal. 1994–2003 töötas ta eesti keele, kirjanduse ja soome keele õpetajana Kärdla keskkoolis. 2004–2013 oli ta õppejõud Jyväskylä ülikoolis ja aastast 2006 Tallinna Ülikoolis.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411