Reede, aprill 7, 2017
 

Jalgpalli suvelaagrid toimuvad viiendat korda

Hergo Tasuja
Suvel ootab noori pallisõpru jalgpalli suvelaager, mis Hiiumaal toimub juba viiendat korda. Kolmandat korda on laager kahes vahetuses ehk nii juunis kui augustis.
Hiiumaalt sirgunud Martti Pukk, kes nüüd tööl Eesti jalgpalliliidus, ütles, et jalgpalli suvelaagrisse on oodatud kõik 2005. kuni 2010. aastal sündinud poisid ja tüdrukud, kes soovivad suvevaheaega lustlikult sisustada. “Eriti on oodatud lapsed, kes veel ei osale regulaarselt jalgpallitreeningutel,” sõnas Pukk.
Registreerimine algab juba varsti, 11. aprillil ja kestab juunikuu laagritesse kuni 29. maini või kuni kohti jätkub ning augustikuu laagritesse kuni 24. juulini või kuni kohti jätkub. Hiiumaa laagrid viiakse läbi Kärdlas.
MTÜ Hiiumaa Jalgpall projekti­juht Kristi Linkov soovitas lapsevanematel kiiresti tegutseda: “Kuna Hiiumaa laager on igal aastal väga kiiresti täis broneeritud, siis kõik, kes tahavad kindlasti kohti saada, palume juba 11. aprillil laps ära registreerida.”
Linkovi sõnul teeb rõõmu, et järjepidevalt on suudetud saare lastele või saarel suvitavatele lastele pakkuda võimalust nädal või kaks suvepuhkusest aktiivselt sisustada. “Eriti hea meel on, et neid huvilisi on olnud oluliselt rohkem, kui kohti laagris,” märkis Linkov.
Eesti jalgpalliliidu ja Rimi jalgpalli suvelaagrite ees­märgiks on tuua rohkem noori spordi ja jalgpalli juurde. Sihiks pole mitte võit ja võidu saavutamine, vaid tervise tugevdamine ning kehaliste ja vaimsete võimete arendamine.
Laagripäevad on jagatud osadeks: hommikuti kerge treening, millele järgneb lõuna­söök ning pärastlõunal erinevad mängud. Plaan näeb ette, et esmaspäevast neljapäevani kestab laager kella 9.30st 17ni, reedel kella 13ni.
Kõige suurem muudatus sel aastal on seotud Tallinna ekskursioonipäevaga, mis Lille­küla staadioni ehitus­tööde tõttu toimub kahel päeval. “Pooled laagrilised tulevad pealinna kolmapäeval ja teised neljapäeval,” selgitas Pukk. Neljas suvelaagris treeneriks olnud Tõnis Saarnak hindas, et kuigi laager on mõeldud kõigile, on päevad siiski päris pikad ja füüsiliste tegevustega sisustatud. “Samas on meie lastel pea kõigil sportlik taust ja kõik nad on probleemideta toime tulnud,” tunnustas Saarnak saare noorte füüsilist vormi.
Suvelaagrid toimuvad
12.–16. juunini ja 7.–11. augustini. Registreerimine algab jalgpall.ee leheküljel 11. aprillil kell 10 hommikul.
Mullu osales kõikides laagrites üle Eesti kokku 1873 last, 1665 poissi ja 208 tüdrukut.
Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411