Teisipäev, aprill 25, 2017
 

Hiidlased jahivad saalihokis kulda

Reede õhtul algas Eesti saalihoki meistrivõistluste kolme võiduni peetav finaalseeria, kus kohtusid Sparta team Automaailm ja Eesti Maaülikooli spordiklubi. Tiitli­seeria algas tõelise põnevuskohtumisega – finaalseeria ava­mängus võttis Sparta team Automaailm koduplatsil magusa 9:8 võidu. Kui mängitud oli neli ja pool minutit, avas skoori Tarvo Kivisilla, võiduvärav aga visati vaid 12 sekundit enne mänguaja täitumist.
Pühapäeval võttis Maaülikool revanši koduses Tartus, kui võitis 6:3 ja seeria üks-ühele viigistas. Järgmine ehk seeria kolmas mäng toimub reede õhtul Õismäe spordihallis.
Meistrisarjas lõi sel hooajal kaasa neli hiidlast. Tiit Tammeveski osales Tehnikaülikooli spordiklubi ridades põhiturniiril 13 kohtumises, lõi kaks väravat ja andis sama palju väravasööte. TTÜ kaotas poolfinaalis maaülikoolile ja mängib pronksmedalile. Resultatiivseim hiidlane saalihoki meistriliigas oli Alex Kark, kes Jõgeva Tähe võistkonna eest viskas kümme väravat ja andis neli väravasöötu. Kokkuvõttes teeniti viies koht.
Finaalis lähevad vastamisi Tarvo Kivisilla Sparta poolel ning Jaan Tähiste Maaülikooli ridades. Kui viimane osales põhiturniiril vaid kahes kohtumises, siis Kivisilla koguni 14 mängus. Nende jooksul tabas ta vastase väravavõrku kuuel korral ja lõi kaaslastele seitse edukalt lahendatud skoorimisvõimalust.
Ken Pähn, kellest Hiiu Leht talvel kirjutas, on viies kõrgemal tasemel saalihokit mängiv hiidlane. Tema kodu­sarjaks on Soome tugevuselt teine liiga, mis tasemelt Eesti meistrisarjaga vähemalt võrdväärne.
Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411