Reede, aprill 7, 2017
 

Emmaste koolile kolmas preemia

erakogu
Programmis “Suitsuprii klass” osalenud Emmaste põhikooli 7. klass võitis 270 eurot. Klassijuhataja Tiina Koit ütles, et pole veel jõudnud lastega nõu pidada, mida saadud preemiaga peale hakata.
See oli juba kolmas preemia, mis loosiga Emmaste koolile läks – kahel korral on Suitsu­prii klassi preemia saanud õpetaja Hergo Tasuja klass.
Hiiumaa tervisekomisjoni juht Aasa Saarna tunnustas õpetajaid, kes oma klassi õpilastega programmiga liitusid: “Igasugune programmides osalemine tähendab klassi­juhatajale vabatahtlikku lisatööd, vastutust ja paberimajandust. Kaheksa Hiiumaa õpetajat tõstsid oma mugavusest kõrgemale õpilaste väärtuskasvatuse ja tervise teema – need on õpetajad suure algustähega.”
Emmaste põhikoolist kaasasid oma klassi õpilased Suitsuprii klassi programmi õpetajad Katre Pruul, Hergo Tasuja ja Tiina Koit, Kärdla põhikoolist Anneli Salumaa,
Tiiu Heldema, Vladimir Barinov, Ain Jepišov ja Tiina Viisut.
85 protsenti lõpetas suitsupriilt
Sel õppeaastal lõpetas programmi “Suitsuprii klass” suitsu­vabana 85 protsenti alustanutest ehk 727 klassi 11 862 õpilasega. Tervise arengu instituudi (TAI) spetsialist Minni Saapar ütles, et läbi aastate on suitsuvabana lõpetanute protsent püsinud samas suuruses. Näiteks eelmisel õppeaastal jäi suitsupriiks 84 protsenti alustanud klassidest.
Oktoobris liitus ennetusprogrammiga 850 põhikooliklassi 190 koolist. Kõige enam, 64 protsenti ennetusprogrammis osalejatest olid 4.–6. klassidest.
30 preemiat
Novembris oli kõigil klassidel võimalik osa võtta ka programmi vaheülesande tegemisest, milleks oli lühivideo “Mida ägedat saab teha suitsetamise asemel?”. Kokku saabus
99 videot. Saapari sõnul osutusid kõige populaarsemateks aastaajale kohaselt lumesõda, aga ka sport, tants, muusika ja meisterdamine. “Oli ka teistest eristuvaid ideid, näiteks robotite programmeerimine, kabe- või malemäng, karate, motokross. Ka loomadega tegelemine, olgu selleks pere lemmikloom või ratsutamas käimine, olid esindatud,” lisas Saapar.
Kõikide videote saatjate vahel loosis TAI kolm 270eurost preemiat, 27 preemiat loositi kõikide programmi suitsupriidena lõpetanute vahel, ka selle preemia summa oli 270 eurot. Preemiat saab iga klass kasutada ühise matka, ekskursiooni, muuseumi­külastuse või muu ettevõtmise läbiviimiseks.
Eesmärk tubakavaba elustiil
Ennetusprogrammi eesmärk on toetada ja julgustada tubaka­vaba elustiili õpilaste seas ning tunnustada mittesuitsetamist. Programmis osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda vähemalt kogu programmi perioodi, oktoobrist aprillini, tubaka­vabaks. Lisaks suitsetamisele ei tohi tarvitada ka muid suitsu­vabu tubakatooteid ega teha vesipiipu või e-sigaretti. Programm on suunatud 4.–9. klassidele.
Eestis viidi ennetus­programmi läbi 15. korda. Programm sai alguse 1989. aastal Soomes.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411