Teisipäev, aprill 18, 2017
 

21 talgukohta juba kirjas

| Hiiu Leht
Pühapäevaks oli Hiiumaal registreeritud 21 talgud. Kõige rohkem, üksteist talgukohta on kirjas Hiiu vallas, kuued talgud Käina vallas, kolm talgu­kohta on kirjas Emmaste ja üks Pühalepa vallas. Valdavalt on talgupäevaks valitud 6. mai ja tegemist külade heakorratalgutega. Talgutele registreerimine algab lähiajal samal veebilehel.
Kogu Eestis olai pühapäevaks veebilehel http://talgud.teemeara.ee kirjas 1328 talgu­kohta.
Teeme Ära talgupäev toimub traditsiooniliselt maikuu esimesel laupäeval, tänavu 6. mail 2017. Talgupäeva eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja aktiivset eluhoiakut, parandades seeläbi meie ühist elukeskkonda ning tugevdades kohalikke kogukondi.
Üleeestiline Teeme Ära talgupäev sai tõuke 2008. aasta suurest prügikoristusest ning sellele järgnenud 2009. aasta mõttetalgutest. Alates 2010. aastast on talgute korraldamine iga aktiivse kodaniku, kogukonna ja ühenduse võimalus midagi oma elukeskkonna heaks teha. Seejuures otsustades ise, mis vajab ärategemist koduümbruses või kaugemal.
Eelmise aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1986 eriilmelist talgut kokku 44 372 osalejaga. Hiiumaal peeti mullu talguid 30 talgukohas, osales 826 inimest ehk ligi 9 protsenti maakonna elanikest.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411