Teisipäev, märts 7, 2017
 

USA saatkonna esindus külastas koole

Hiiu maavalitsus
Hiiumaal olid eelmisel nädalal kahel päeval külas USA suursaatkonna julgeolekunõunik James Harvey ja julgeolekuosakonna uurija Tauri Pärn.
Külalisi saatnud maasekretäri Piret Sedriku sõnul on Ühendriikide saatkonna töötajaid saarel käinud igal aastal. Hiiumaa on aga eriti südamelähedane nõunik Harvey’le, kes koordineerib saatkonna kontakte maakonnaga.
Kui varasemate külastuste põhitähelepanu on olnud jõustruktuuridel, haiglal ja sadamal, siis seekord oli visiidi raskuspunkt koolidel. Kohtuti nii Hiiumaa gümnaasiumi kui Kärdla põhikooli õpilaste ja õpetajatega. Sedrik ütles, et usutavasti jäi külalistele eriti meelde õpetaja Timo Lige organiseeritud muusikaline vasuvõtt.
Teisel visiidipäeval näitas Pühalepa vallavanem Ants Orav Palade koolimaja ja rääkis arengutest selles omavalitsuses.
Kohtumisel Hiiu vallas volikogu esimehe Jüri Ojasoo ja vallavanem Reili Rannaga oli juttu haldusmuutustest Eestis ja Hiiumaal. Piret Sedrik märkis, et James Harvey tundis saare viimase aja arengute vastu suurt huvi ja jutuks tulid nii haldusreform kui ka kohalikud valimised.
Lisaks käisid külalised Ameerika saatkonnast ette­võtetes: tutvuti ASiga M&P Nurst ja Palukülla rajatava OÜ Hiiu Graanul puidugraanulitehasega, käidi ka Hiiumaa pruulikojas ja Roograhu sadamas.
Hiiumaa ettevõtluse kohta jagasid külalistele teavet Hiiumaa ettevõtjate liidu juhatuse esimees Tanel Malk ja liige Kaja Antons.
USA saatkonna ja Hiiu maakonna sõprussidemed on kestnud kümmekond aastat. Selle aja jooksul on saatkond suures mahus toetanud Hiiumaa haigla kirurgiaosakonna kaasajastamist ja kinkinud haiglale kiirabiauto.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411