Reede, märts 17, 2017
 

Registreerimine avatud talude päevale

Talusid, kus sel suvel uksed külalistele avada soovitakse, saab registreerida kuni 1. maini. Kolmas üleeestiline avatud talude päev toimub 23. juulil ja siis avavad külastajatele oma uksed talud ja põllumajandusettevõtted. Mullu osalesid Hiiumaalt kolm talu: Lepaniidi mahetalu Käinast, Uue-Hendriku talu Kõpust ja OÜ Vetsi tall Kassarist.
“Avatud talude päev aitab tugevdada eestimaalaste sidet maaeluga ning annab põllumeestele võimaluse oma toodangut otse tarbijale müüa,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.
Külastajat ootavad nii suurfarmid kui ka väiksemad talud, põnevad loomad ja taimed, vinge põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid, töötoad ja veel palju põnevat.  Avatud talude päev pakub hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit ja mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte.
Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui uksed avas külastajatele 147 talu ja põllumajandustootmist ning taludesse tehti ligikaudu 45 000 külastust. Mullu osales 234 talu ja tehti ligikaudu 85 000 külastust.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411