Teisipäev, märts 14, 2017
 

Osavusfestivalil sündisid maakonnarekordid

Hergo Tasuja
Kolmandat aastat toimunud jalgpalli osavusfestivalil kirjutati ringi enamik maakonnarekordeid. See annab aimu, et tase on tõusuteel ja jalgpallimänguga tegeletakse üle kogu saare.
Reedel kogunes Kärdla põhikooli võimlasse viis 1.–3. ja viis 4.–5. klassi võistkonda, igas neli poissi ja kaks tüdrukut, et selgitada osavaimad pallikäsitlejad. Võistluse kavas oli kolm harjutust: palli vedamine takistuste vahelt kaaslaseni; löögiharjutus, kus nooremad lõid 7 m ning vanemad 10 m kauguselt väikesesse väravasse, kuni tosin tabamust koos või kolm minutit täis; päeva lõpetas harjutus, kus tuli palli vedada, takistustest mööda saada ja pall väravasse lüüa.
Nooremate rekordid kuulusid möödunud aastast Emmaste põhikoolile. Nüüd sai kahe esimese harjutuse parimad ajad enda nimele Käina kooli võistkond, kes kolme harjutuse summas ka esikoha teenis. Palli vedamise rekordiks sai 2.12 ja löögiharjutusel 1.08, varem olid need 2.25 ja 1.16. Üldarvestuse teine koht sai paika kombineeritud harjutusel, kus Emmaste võistkond enda rekordi 3.42 esmalt ületas 3 sekundiga, ent seejärel kärpis Kärdla sellest veel 2 sekundit. Seega neile teine koht, Emmastele kolmas.
Vanemad tiimid võistlesid pääsu eest finaali, kuna 1.–3. klasside arvestuses selgitatakse vaid maakondlikud paremus­järjestused. Võistlus pääsme eest 6. aprillil Männiku sisehallis toimuvasse finaalvooru oli tihe. Käina kool võttis enda nimele maakonna tippmargi pallivedamise harjutuses – see oli 2.14 ja on nüüd 2.01, – ent edasi nii tempokalt ei läinud.
Löögiharjutuse võitis ajaga 1.54 (rekord 1.52 on aastast 2015 Kärdla kooli nimel) Kärdla põhikooli I võistkond, kes kokkuvõttes teenis 12 punkti ehk täpselt ühe rohkem kui Käina ja Kärdla kooli II võistkond. Emmaste võistkond võitis kombineeritud harjutuse ajaga 3.08, jäi sellega enda rekordile 8 sekundiga alla ning oli kümne punktiga neljas.
Kõige olulisem, mis päevast kaasa võtta, on tõdemus, et jalgpall liidab. Seda oli näha asjaolust, et eri koolide osalejad leidsid väga ruttu ühise keele ja sõbrunesid võistluspäeval omavahel.
Päeva vedasid eest optimistlikud ja lastega kiiresti kontakti leidnud Rauno Tutk ja Martti Pukk Eesti jalgpalli­liidust, kohtunikena tegutsesid Sander Laur, Andreas Peetre, Mario Degtjov ja Tõnis Saarnak.
Osavusfestivali parim 1.–3. klassi arvestuses oli Käina kooli esindus koosseisus Emma Emilia Puttonen,  Meribel Rüütel, Uku Härmson, Kermo Jääger, Kermo Põtter ja Karl-Kustas Toimra, juhendajaks õpetaja Maarika Kiislar.
4.–5. klassi arvestus oli tublim tiim Kärdla I ehk Jandra-Lisett Uusmaa, Romi-Saskia Ruus, Trevor Püssim, Andro Suuster, Marion Lõndso ja Kevin Saarnak, juhendajaks õpetaja Ülle Paasoja.
Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411