Teisipäev, märts 28, 2017
 

Kümnendal teatripäeval mängisime Toris

HELI HARAK
MTÜ Kõrgessaare puuetega noorte klubi Vikerkaar liikmed ja Kärdla tegevustoa kliendid osalesid kolmapäeval kümnendal vabariiklikul erivajadustega inimeste teatripäeval Pärnumaal Toris.
Ettevalmistused algasid juba eelmise aasta lõpus, kui sai valmis trükitud meie humoorikas näidend “Koolitus” ja jaotati ära rollid. Proove hakkasime tegema juba aasta alguses, et saaksime osad korralikult selgeks ja tekiks kindlustunne suurele publikule esitamiseks.
Näidendi teemaks oli lüpsmis­koolitus, kus osalesid erineva tausta ja eluvald­konna esindajad. Peategelane blondiin Mimmu tahtis saada sekretäriks, kuid tema firma omanik käskis tal eelnevalt selleks aasta aega lüpsjana töötada. Lisaks olid koolitusel veel kodupere­naine Maali ja pensionieelik Juuli, kes mures selle pärast, et pensioniiga tõsteti ning ta peab veel mõned aastad tööd tegema. Koolitusel osales ka põrunud poliitik Kristiina, kes soovis uuel alal karjääri teha. Ja kuna viimasel ajal on meie riiki ilmunud mõningad sõjapõgenikud, siis ühte neist saadeti koolitusele selleks, et keskkonda sulanduda. Seda, kuidas koolitaja Alma Farm ja karjak Kusti selle kirju seltskonnaga hakkama said, võis näha 22. märtsil Tori Põhikooli võimlasse ehitatud teatrilaval.
Lisaks hiidlastele oli teatri­päevale tulnud erivajadusega inimesi Torilt, Paidest, Koerust, Raplast, Türilt, Sõmeralt, Tartust, Vändrast, Astangult, Tallinnast ja Vana-Vigalast. Väga tore oli kohata vanu sõpru ja vaadata nende etteasteid. Teised jäid ka meie etteastega väga rahule ja olid ülimalt õnnelikud, et järgmisel aastal toimub 11. erivajadustega inimeste teatripäev just nimelt Hiiumaal.
Selle eest, et meie sõit teatri­päevale toimuda sai, soovib MTÜ Kõrgessaare puuetega noorte klubi Vikerkaar tänada Eesti Kultuur­kapitali Hiiumaa ekspertgruppi ja Hiiu valla sotsiaalkeskust.

JUTA ÜLEMAANTEE

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411