Reede, märts 17, 2017
 

Kohalik reisifirma Tiit Reisid toob saarele turiste

Helja Kaptein | Hiiu Leht
OÜ Tiit Reisid viib hiidlasi võõraid maid avastama, kuid toob Hiiumaale ka külalisi.
Kohalik ettevõte OÜ Tiit­­  Reisid on järjest enam hakanud mõtlema ja tegutsema hiidlaste hüvanguks. Nii on seiklushuvilistele korraldatud nädalasi reise algusega siitsamast saarelt, et hiidlased ei peaks päev varem, kohver kaasas Tallinnasse sõitma.
Tänavu viivad bussireisid Kärdlast otse Hollandisse, Peterburgi ja Norrasse. Kaks reisi, üks Valgevenesse ja teine Peterburgi, on juba välja müüdud.
Ettevõtte reisikonsultant Mari Orgusaar täpsustas, et tänavu minnakse Hollandisse lillefestivalile teist teed pidi, läbi Rootsi ja Taani. “Kuna teekond pole tavaline, on reis ka huvitavam ja mugavam,” kinnitas ta. Kui Hollandisse jõutakse, on seal lillefestival.
Norra reisil päris Põhja-Norrasse teekond ei vii, rohkem tutvutakse Lillehammeri, Bergeni ja trollide teega. “Need reisid algavad Kärdlast ja Hiiumaal teeme peatusi enne sadamat, kui keegi soovib peale tulla mujalt,” selgitas Orgusaar. Ka pole muret hommikuse varase tõusmisega, sest minnakse õhtuse Rootsi laeva peale.
OÜ Tiit Reisid ei vii ainult hiidlasi kaugemaid maid avastama, vaid toovad turiste ka saarele. Tänu Margus Tabori Mamma lugudele on Hiiumaa praegu kõige popim sihtkoht. “Mamma lood meelitavad huvilisi kohale,” kinnitas Orgusaar. Tänavu on kavas kolm n-ö teatrireisi, millega mandrilt tuuakse inimesi Suure­mõisa vaatama etendust “Mamma lood ehk hiidlase eluvilosoohvia”. Üks reis on juba välja müüdud.
Veel kolm Hiiumaa reisi algusega Tallinnast on kahepäevased. Esimene tuulekala festivali ajal, teine käsitöö­laada paiku ja kolmas Hiiumaa kohvikutepäeval. Reisidel on sadamas vastas Hiiumaa kohalik giid, kes tutvustab ka saare vaatamisväärsusi.
Reisid Hiiumaale on populaarsed ja nelja aasta jooksul, mil neid on korraldatud, pole ära jäetud ühtegi. Mullu külastas saart OÜ Tiit Reisid reisidega paarsada turisti, Hiiumaalt algavaid reise oli mullu neli ja reisimisvõimalust kasutas sadakond inimest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411