Reede, märts 17, 2017
 

Kärdla LM 07 Haapsalu CUPilt

Kättriin Remmelg
Kärdla Linnameeskond osales Haapsalu CUPil seekord rekordilise 4 võistkonnaga.
Tegemist oli 11. korda peetud turniirisarjaga, mida korraldab Läänemaa Jalgpalliklubi. Sel aastal oli osalema tulnud kokku 320 noort jalgpallurit koguni 13 eri jalgpalliklubist üle Eesti. Võistluse peakorraldaja, Läänemaa JK juhatuse liikme ja treeneri, Triin Vellemäe sõnul olid paljud klubid turniiril esimest korda, kuid Kärdla LM on osalenud CUPil juba varasemalt. Treener Mario Degtjovi juhendatavad noormehed tulid koju 5. kohaga, kokku oli antud vanuses osalemas 10 võistkonda.
“Esimene mäng oli Saku Sporting I vastu. Mäng algas vastaste suure ülekaaluga, aga aegamööda meie poisid harjusid saali tingimustega ja me tulime mängu sisse. Meie ründeduo Jonatan Saarnak ja Alari Valgma suutsidki vastaseid piisavalt survestada, kuni Alari vormistas seisuks 1:0. Mängus oli veel võimalusi mõlemal võistkonnal, aga jäi õnnest puudu,” kommenteeris treener Mario Degtjov võistluse algust ning lisas: “Teises mängus kohtusime Läänemaa JK II . Meile tuli võit 3:0. Väravad lõid Jonatan Saarnak, Alari Valgma ja karistuslöögist vormistas lõppseisu Emmaste poiss Riho Tärk.”
Kolmas ja väga otsustav mäng oli poistel Nõmme Kalju JK Must I vastu. “Tuli 0:1 kaotus. Mäng oli väga agressiivne. Pall liikus mõlemal võistkonnal kiiresti ning võimalusi lõid mõlemad võistkonnad. Parim meie võimalus tekkis Alari pikast triblingust, kus ta liikus palliga nurka, kuhu jooksid ka vastasmängijad, seejärel söötis palli värava ette, aga kahjuks Jonatan lõi palli väravavahile kätte. Vastased said värava väga õnnelikult, kuid seda meie õnnetuse arvelt – pall liikus väravasse meie väravavahist Verner Saadojast. See oli mäng, kust õppida saab palju,” võttis Mario mängu kokku.
Neljas mäng viis kokku juba tuttavate poistega Kohila Püsivusest. Käisid nad eelmisel aastal meie poistega koos laagris Hiiumaal ning on ka sel aastal taaskord tulemas. Kaotus 0:1. “Mäng algas koheselt Kärdla tugeva survega. Küll löödi üle, küll mööda, korra ka posti. Kõik mängijad said jalga proovida, aga väravat ikka ei tulnud. Realiseerimine jättis tugevalt soovida. Aga nagu jalgpallis reegliks – kui ise ei löö, siis lüüakse sulle. Nii seegi kord. Üks õnnestunud Kohila poiste kiire vasturünnak ja mängu lõppseis oli tehtud,” võttis meie treener mängu kokku.
Alagrupis saavutas Kärdla LM kolmanda koha ja ees ootas mäng 5.-6. kohale Saku Sporting II. Mäng oli jällegi võrdne ja Kärdla võitis 1:0
Jonatan Saarnaki väravast.
Treener Mario iseloomustas võistluspäeva nii: “Kokku saavutasime igati tubli viienda koha ja kõik said palju kogemusi, see ongi selliste turniiride mõte. Poisid pingutasid päeva jooksul palju ja kõik olid väga tublid.  Saime aimu, milline on meie tase võrreldes vastastega. Treener sai kuhjaga mõtteainet, mida võistkonnas veel enne algavat Eesti meistrivõistluste hooaega parandada, mis sellel vanusel algab 22. aprillil.”
Kärdla LM 07 koosseisu kuulusid parimad poisid üle Hiiumaa: Verner Saadoja, Kermo Põtter, Karl Artur Valk, Jonatan Saarnak, Janori Remmelg, Martin Põllu, Riho Tärk, Markus Juhe ja Alari Valgma.
Täname koos treeneriga kõiki lapsevanemaid ja fänne, kes turniiri vältel tribüünidel tublisti kaasa elasid ja pasunat puhusid! Teist oli palju abi!
Kristi Linkov

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411