Reede, märts 3, 2017
 

Ilmus muuseumi teine “Päevapakk”

repro
Hiiumaa muuseum avaldas teise raamatu uurimistesarjast “Päeva­pakk”, mis kannab pealkirja “Emmaste konstaabli Koit Kirme okkaline elukäik”.
Raamat on koostatud Kaalu Kirme käsikirja põhjal. Selles lahkab ta oma isa, ajaloo veskikivide vahele jäänud Emmastest pärit Koit Kirme (1902–1993) saatust tema päevikute kaudu. Sisuliselt kajastab see kogu Eesti rahva saatust pöördelise teise maailmasõja ajal.
SA Hiiumaa Muuseumid direktor Toomas Kokovkin ütles, et mälestuste kogumine on üks oluline viis meie ajaloo jäädvustamiseks. “Kuna Kaalu Kirmel oli oma isa päevikutele tuginev käsikiri olemas, siis see sobis meie plaanidega väga hästi,” selgitas Kokovkin.
See ajastu 20. sajandi keskpaiku on aeg, kus Eesti ühiskond lõhestus, perekonnad lahutati ja Kaalu Kirme isa lugu on just üks selliseid. Sõja lõpul põgenes isa Rootsi, hiljem
Kanadasse, kuid tema abikaasa kahe pojaga jäi Eestisse.
Kokovkin ütles, et meelsasti ilmutaks nad ka teiste uurimusi, kui need huvi pakuvad, paraku on muuseumi suutlikkus uurimusi ilmutada tempos – üks päevapakk aastas. Seega sisaldab järgmine päevapakk, mis muuseas tähendab päikese­kella, taas muuseumitöötajate artikleid. Kolmas “Päevapakk” on pühendatud Hiiumaa muuseumi esimesele ehk 50 tööaasta juubelile ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.
Väljaande trükkimist toetas Eesti kultuurkapital ja seda saab osta muuseumi poest.
Esimene “Päevapakk” kandis nime “Hiiumaa muuseumi uurimused 2015”.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411