Reede, veebruar 10, 2017
 

Tiiu tulekuks küpsetatakse kukleid

Arno Kuusk
Parvlaeva Leiger saabumise ajaks oli Hiiu Pagar samanimelist, Leigri rukkileiba tootnud juba kümme aastat. Nüüd on Hiiu Pagaris käimas tootearendus, et parvlaeva Tiiu liinilejõudmise ajaks pakkuda uut toodet, mille nimeks Terane Tiiu.
Kukli Terane Tiiu esimene prooviküpsetus tehti kolmapäeval.
“Kommivabrik Kalev valmistab Tõllule ja Piretile šokolaadi, aga Hiiu Pagar küpsetab Leigrile Leigri leiba ja Tiiule Terase Tiiu – see ongi pagaritööstuse saarel püsima jäämise ilu,” kommenteeris OÜ HTÜ Tootmine juhatuse liige Kaja Antons.
Kaido Padar ütles Hiiu maavalitsuses toimunud infopäeval, et Tiiu veekatsetused läksid hästi ja ühtki klassimärkust üles ei jäänud, muid märkusi küll. Sel kuul käis Türgi laeva­tehases Sefine laeva süsteemide testimine ja seadistamine ning meeskonna väljaõpe. Laev asub Eesti poole teele veebruari lõpus – märtsi alguses ja loodetavasti jõuab liinile kuu ajaga st märtsi lõpul või aprilli algul. Kaido Padar ütles, et erinevalt Leigrist, mis ristiti Tallinnas, peetakse parvlaeva Tiiu ristsed Heltermaal.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Riina Tiev

    Soovin

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411